Volledig scherm
© rv

Friese zeearenden voor de camera tijdens Beleef de Lente

De camera’s van het project Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland zijn dit voorjaar onder meer weer gericht op de zeearenden in Friesland. De camera’s staan dit jaar op een andere plek, want in voorgaande jaren bouwden de roofvogels voor het oog van de camera een nest en gingen vervolgens ergens anders broeden. Op de nieuwe plek hebben de grote vogels nu al een nest gebouwd volgens de Vogelbescherming en landschapsorganisatie It Fryske Gea.

 1. Waterpeil Lauwersmeer gaat omhoog om riet te laten groeien

  Waterpeil Lau­wersmeer gaat omhoog om riet te laten groeien

  Het waterpeil van het Lauwersmeer op de grens tussen Groningen en Friesland wordt de komende twee jaar regelmatig met 40 centimeter verhoogd, in de hoop dat er dan weer waterriet gaat groeien in het populaire watersportgebied. Waterriet is belangrijk als leefgebied voor vissen, amfibieën en beschermde vogelsoorten als de blauwborst en de rietzanger. Ook voorkomt een rietbuffer verdere afkalving van de oevers van het meer, aldus waterschap Noorderzijlvest, beheerder van het meer.
 2. Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’
  PREMIUM

  Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’

  Als starter sta je normaal al voor uitdagingen genoeg, maar zeker als je tijdens een pandemie voor het eerst aan de bak moet zien te komen. VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van vakbond VCP, vroeg onlangs aandacht voor deze groep werkenden, die tussen wal en schip dreigt te vallen. Drie starters op de arbeidsmarkt vertellen over hun ervaringen van het afgelopen jaar. ,,Uiteindelijk bracht ik zestien uur per dag in dezelfde ruimte door.’’
 1. Bruin-witte puppy Skipper is geboren met zes pootjes
  Play

  Bruin-wit­te puppy Skipper is geboren met zes pootjes

 2. Heupairbag moet einde maken aan duizenden heupfracturen
  Play

  Heupairbag moet einde maken aan duizenden heupfractu­ren