Volledig scherm
Terschelling, foto ter illustratie © ANP

Gemeente Terschelling neemt vandaag nog beslissing over aangepaste aanvraag festival Eilân

Op basis van een aangepaste aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het festival Eilân gaat de gemeente Terschelling ‘bekijken wat haalbaar is’. Dat meldt de gemeente donderdag op haar website. Vandaag nog neemt ze een beslissing over of het festival doorgaat.

Dat schrijft de Leeuwarder Courant. De gemeente ontving donderdagochtend rond elf uur een aangepaste aanvraag voor een omgevingsvergunning van de organisatie van het festival Eilân. Met de aanpassing, het verplaatsen van een podium naar een locatie buiten Natura2000-gebied, hoopt organisator Chasing the Hihat dat het festival toch door kan gaan.

Meteen heeft het college van b. en w. gesproken met de bezwaarmakers. De nieuwe aspecten van de vergunningaanvraag zijn toegelicht en de aanwezigen konden op- en aanmerkingen maken.

De gemeente meldt dat het nog niet is te zeggen of de nieuwe aanvraag ook leidt tot het daadwerkelijk doorgaan van het festival. De gemeente bekijkt nu wat er haalbaar is in de korte periode tot de geplande datum van het festival, 12 september. De organisatie moet voor zaterdag uitsluitsel hebben, want dan begint de opbouw. De gemeente is voornemens dit besluit donderdag nog te nemen.