Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Gezochte Sneker maakt meerdere overtredingen en wordt teruggebracht naar gevangenis

Een 25-jarige man uit Sneek werd afgelopen zaterdag staande gehouden vanwege bijzonder rijgedrag. De man kon zich vervolgens niet identificeren en al gauw bleek waarom: hij was niet teruggekeerd van verlof uit de gevangenis.

De politie reed op de Bargebekwei in Balk een automobilist tegemoet die nogal bijzonder rijgedrag vertoonde. Uiteindelijk stopte de bestuurder verderop in Balk, waarna de politie de man aansprak. De Sneker kon zich niet identificeren en gaf de identiteit op van een persoon die geen geldig rijbewijs in bezit had, hierop werd de verdachte aangehouden.

Op het bureau weigerde de man, die onder de invloed van drugs was, om een bloedproef te ondergaan. Vervolgens bleek dat de verdachte niet in bezit van een rijbewijs was en nog gezocht werd. Hij was niet teruggekeerd van verlof uit de gevangenis. Daarnaast zocht de politie uit Zwolle de man nog, omdat hij gehoord moest worden als verdachte in een zaak.

De verdachte kreeg een proces verbaal voor het rijden zonder rijbewijs, het weigeren van de bloedproef en het opgeven van een valse naam. Inmiddels zit de Sneker weer in de gevangenis.

  1. Teruglezen: Tijdens actiedag lag groot deel van zorg in Nederland plat
    Ziekenhuisstaking

    Teruglezen: Tijdens actiedag lag groot deel van zorg in Nederland plat

    Zorgmedewerkers in naar schatting 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra legden vandaag het werk neer. Hierdoor lag een groot deel van de zorg plat. Spoedeisende hulpafdelingen, hartbewaking en verloskundeafdelingen bleven wel gewoon open. Ook de oncologische zorg ging door. In de diverse ziekenhuizen waren protestbijeenkomsten en ludieke acties. Hoe verging het de verpleegkundigen vandaag? Lees alles terug in ons, inmiddels gesloten liveblog.