Volledig scherm
De brug hier nog met bovenstuk © Google Streetview

Gooit defecte brug Aldtsjerk roet in het eten van Maarten van der Weijden?

Het wordt spannend: kunnen Maarten van der Weijden en zijn gevolg volgende week onder de brug bij Aldtsjerk door of moet Van der Weijden nog een extra ‘blokje om’?

Het bovenwerk van de brug in Aldtsjerk is verwijderd, nadat de brug dinsdag zwaar beschadigd raakte na een aanrijding en er angst was voor instortingsgevaar. De brug kan niet meer open. Dat is voor Maarten van der Weijden geen probleem, maar voor zijn volgboten wel.

Druk bezig: biedt een kraan uitkomst?

De gemeente Tytsjerksteradiel is druk bezig met het zoeken naar een oplossing, zo is ze in gesprek met een partij die met een kraan het wegdek kan lichten ten tijde van de doorkomst van Van der Weijden.

“We doen er alles aan om te zorgen dat hij zijn voorgenomen route af kan leggen”, vertelt een woordvoerder van de gemeente. “We hopen dat het lukt.”

Organisatie: anders zwemt Maarten een blokje om

De zwemtocht is volgende week al, dus er is redelijke haast geboden bij het plan. De organisatie heeft aan de gemeente laten weten dat ze, in het uiterste geval, een blokje omzwemmen en -varen.

De brug bij Aldtsjerk ligt over De Moark, op een kleine zes kilometer zwemmen van het eindpunt van de Elfstedenzwemtocht.

In de loop van de week weten we of de zwemtocht langer wordt of dat een kraan uitkomst biedt.