Volledig scherm
Foto ter illustratie. © GinoPress B.V.

Harde wind: boot loopt vast op dijk in Lemmer, steiger valt tegen flat in Leeuwarden

De harde wind zorgt zaterdag in de hele provincie voor problemen. Er zijn meerdere meldingen van omgevallen bomen, een steiger viel tegen een flat en in Lemmer liep een boot vast.

De KNRM moest zaterdagmiddag uitrukken omdat een boot deels op de dijk aan de Industrieweg in Lemmer was beland en vast kwam te zitten. De oorzaak is niet precies duidelijk. Mogelijk raakte de boot uit koers door de harde wind. De plezierboot heeft water gemaakt en wordt leeggepompt. Er is niemand gewond geraakt.

Aan de Princessenweg in de Leeuwarder wijk Nijlân is zaterdagmiddag een bouwsteiger omgevallen door de harde wind. De steiger stond tegen een flat die wordt gerenoveerd. De steiger viel tegen een balkon op de tweede verdieping aan. De steigerbouwer gaat de steiger afbreken. Ook elders in Leeuwarden was er stormschade. Aan het Sixmaplein in de stad waaide het hekwerk rondom het nieuwe complex van zorginstelling De Noorderbrug om en in de Fonteinstraat brak een grote tak af, die op een auto viel.

Op meerdere plekken in Friesland zijn meldingen van stormschade binnengekomen, zegt de meldkamer Noord-Nederland. Dat gebeurde onder meer in Harlingen, Burgum, Wyns en Joure, waar een boom op de weg lag.

In Harlingen was de dakbedekking van het zogenaamde zandtrechterhotel los komen te zitten. De brandweer heeft samen met de eigenaar de platen weer vastgezet. Er sliep niemand in het hotel aan de Willemskade.

Door de harde wind gaan verschillende evenementen in de provincie niet door.

Lees ook: Evenementen afgelast door harde wind.