Volledig scherm
De buitenkant van sportpark Robbenplaat, de thuisbasis van de voetbalclub © Google Streetview

Harlingen deelt zorgen voetbalclub Zeerobben niet

Voetbalvereniging Zeerobben staat het water aan de lippen, maar Harlingen lijkt niet van zins spoedig een reddingsboei te werpen.

Te weinig velden, te kleine en sterk verouderde kleedaccommodaties en te weinig parkeervoorzieningen. Voor zaterdag- eersteklasser Zeerobben wordt het steeds lastiger om de voetbalvereniging goed te besturen.

Bestuurslid Geert-Jan de Groot luidde gisteren op het gemeentehuis de noodklok. ,,We hebben in januari 2017 een visiedocument ingediend en zijn al tweeënhalf jaar met de gemeente in gesprek, maar wij zijn zwaar teleurgesteld in de reacties.’’

Onderzoek

Burgemeester en wethouders willen volgend jaar onderzoek doen naar de knelpunten bij alle buitensportverenigingen in de gemeente. Politieke partijen vroegen zich in de raadscommissie af of door de gemeente in de voorbije periode toezeggingen aan de voetbalclub zijn gedaan. De Wad’nPartij wilde zelfs nog een stap verdergaan. Zou het mogelijk zijn in Harlingen een multifunctioneel sportcomplex aan te leggen, waarop van maandag tot en met zondag kan worden gesport?

Dramatisch

Volgens wethouder Harry Boon is de nood bij Zeerobben niet zo hoog als gesuggereerd. ,,Uit onderzoek blijkt dat er voldoende speelvelden zijn en dat ook de kleedaccommodatie voldoende is. Het is weliswaar verouderd, maar niet zo dramatisch.’’

Wel wil de wethouder op korte termijn kijken of er iets aan de parkeerproblematiek kan worden gedaan.