Volledig scherm
© ANP

Herdenking overledenen in Antonius Ziekenhuis Sneek

In het Antonius Ziekenhuis in Sneek is vrijdag 15 november gelegenheid patiënten te gedenken die in het afgelopen jaar tijdens hun verblijf in het ziekenhuis zijn overleden. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

Gedurende de dag worden er om 11.00, 13.00, 15.00 en 19.00 uur herdenkingsbijeenkomsten georganiseerd. Om 17.00 uur is er een bijeenkomst waarin alleen kinderen worden herdacht.

Tijdens de bijeenkomsten in het stiltecentrum van het ziekenhuis is het voor nabestaanden mogelijk om een kaarsje te branden en een wit steentje, met daarop de naam van de overledene, op een gedenktafel neer te leggen.

Michiel van Blanken, geestelijk verzorger van het Antonius Ziekenhuis, geeft leiding aan het gemeenschappelijke herdenken en is gedurende de dag beschikbaar voor gesprek en contact.

  1. Teruglezen: Tijdens actiedag lag groot deel van zorg in Nederland plat
    Ziekenhuisstaking

    Teruglezen: Tijdens actiedag lag groot deel van zorg in Nederland plat

    Zorgmedewerkers in naar schatting 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra legden vandaag het werk neer. Hierdoor lag een groot deel van de zorg plat. Spoedeisende hulpafdelingen, hartbewaking en verloskundeafdelingen bleven wel gewoon open. Ook de oncologische zorg ging door. In de diverse ziekenhuizen waren protestbijeenkomsten en ludieke acties. Hoe verging het de verpleegkundigen vandaag? Lees alles terug in ons, inmiddels gesloten liveblog.