Volledig scherm
Het hotel op Google Streetview. © Google Streetview

Hotelstrijd op Schiermonnikoog beslecht door rechter

De Erven Wiggers hebben hotel-restaurant De Zeester op Schiermonnikoog dan toch eindelijk moeten opleveren aan Etje van der Veer, zo heeft de rechter in Leeuwarden besloten.

Van der Veer tekende eind 2010 al een koopovereenkomst voor de horecagelegenheid aan de Badweg. Jarenlang had ze met haar toenmalige partner André Zandt op het eiland Hotel Graaf Bernstorff geëxploiteerd. Toen dat na een echtscheiding eindigde, zag Van der Veer in De Zeester een nieuwe bron van inkomen.

Terwijl ze bezig was de financiering voor de benodigde 1,1 miljoen euro rond te krijgen, merkte de zakenvrouw dat het hotel-restaurant aan de Badweg nog een keer was verkocht, nota bene aan haar ex. Het contract dat ze ondertekende, werd dus door de erven genegeerd. Eerder streden de beide ex-geliefden al om Hotel Graaf van Bernstorff, nu kwam er een nieuwe reeks processen op gang om De Zeester.

Onder dwang

Al in 2017 oordeelde de rechtbank Noord-Nederland dat het betwiste horecapandvrij van beslag moest worden opgeleverd aan Van der Veer. Zo verdween Zandt dit voorjaar onder dwang uit De Zeester, maar de juridische overdracht van het hotelbedrijf liet nog altijd op zich wachten.

Ook kortgedingrechter Wanner Los is nu tot de conclusie gekomen dat de Erven Wiggers aan haar moeten leveren, op straffe van een dwangsom van 600.000 euro. De kredietverlener van de Wiggers, H. L. Simons uit Acquoy, mag evenmin verhinderen dat Van der Veer het hotel krijgt.