Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Jonge man (18) in gezicht gestoken bij ruzie tussen twee groepen in Drachten

De politie heeft drie mannen aangehouden na een ruzie tussen twee groepen op het Van Knobelsdorffplein in Drachten. Daarbij raakte een 18-jarige jongeman uit Surhuisterveen gewond aan zijn gezicht.

Dat schrijft de Leeuwarder Courant. Het ging in totaal om een grote groep mensen, bevestigt politiewoordvoerster Tessel Horsman. Er was dan ook forse inzet in Drachten. De ruzie tussen de groepen liep uit de hand en het slachtoffer uit Surhuisterveen werd met een stuk glas - vermoedelijk een kapotgeslagen drankfles - in zijn gezicht gestoken.

De jongen heeft daarbij veel bloed verloren, is op beelden te zien. Horsman zegt dat hij is overgebracht naar het ziekenhuis, maar daar na behandeling niet hoefde te blijven.

,,Er waren veel getuigen bij en aan de hand daarvan kun je gauw signalementen verspreiden. Later zijn nog drie mannen aangehouden.’’ Dat gebeurde in het Reidingpark. Het gaat om een 31-jarige man uit Drachten, een 17-jarige jongen uit Heerenveen en een 19-jarige inwoner van Almere. Zij zitten nog vast voor verder verhoor.