Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Jongen mishandeld en overgoten met bier, 18-jarige verdachte opgepakt

Een 18-jarige verdachte uit het Friese Tytsjerksteradiel is gisteravond aangehouden naar aanleiding van een mishandeling in de Prinsentuin in Leeuwarden. Dit schrijft de Leeuwarder Courant.

  1. Loods verwoest door brand op vuilstort in Leeuwarden

    Loods verwoest door brand op vuilstort in Leeuwarden

    In een grote loods op de vuilstort aan de Greunsweg in Leeuwarden heeft heel de nacht een brand gewoed. De brand brak woensdagavond uit en was donderdag rond 06.00 uur onder controle. De brandweer meldt dat met een aantal kranen de loods is opengetrokken om de brandhaard beter te kunnen bereiken. Het nablussen zal naar verwachting nog geruime tijd duren. In de loop van de dag zal worden bekeken of de milieustraat vrijdag weer open kan.
  2. Elske DeWall maakt voor Kameleon-film Friese versie van Het Dorp

    Elske DeWall maakt voor Kameleon-film Friese versie van Het Dorp

    Zangeres Elske DeWall, vooral bekend van haar rol als Maria in The Passion, heeft een Friese vertaling gemaakt van de klassieker Het Dorp van Wim Sonneveld. De nieuwe Friestalige versie, 't Nije Doarp, is de titelsong van de nieuwe Kameleon-film Aan de Ketting!, die eind juni in de bioscopen gaat draaien. De tekst van de nieuwe versie is geschreven door regisseur en acteur Steven de Jong. Het nummer is vanaf vrijdagochtend te beluisteren op het YouTube-kanaal van DeWall.