Kermis, foto ter illustratie
Volledig scherm
Kermis, foto ter illustratie © Hollandse Hoogte / ANP

Kermis Joure gaat niet door vanwege corona

De aankondigingsborden hingen al, toch gaat de kermis in Joure volgende week niet door. Volgens kermisexploitant Martin Meijer en burgemeester Fred Veenstra van De Fryske Marren is dat gezamenlijk besloten onder meer vanwege toenemende coronagevallen onder met name de jeugd.

 1. Friese compagnon Van Lienden: ‘Communicatie over mondkapjesdeal kon beter’

  Friese compagnon Van Lienden: ‘Communica­tie over mondkapjes­deal kon beter’

  Camille van Gestel, een van de twee zakenpartners van de in opspraak geraakte opiniemaker en ondernemer Sywert van Lienden, vindt dat ze duidelijker hadden moeten communiceren over de omstreden mondkapjesdeal met het ministerie van Volksgezondheid, waar ze miljoenen aan hebben verdiend. ,,Het is ongelofelijk zuur dat het nu allemaal zo naar buiten komt”, zegt de partner uit Workum in een interview in de Leeuwarder Courant.
 2. Oranjeprinses komt tot leven in licht- en geluidsspektakel Leeuwarden

  Oranjeprin­ses komt tot leven in licht- en geluids­spek­ta­kel Leeuwarden

  Maria Louise van Hessen-Kassel (1688-1765), prinses van Oranje-Nassau, komt deze zomer tot leven tijdens een licht - en geluidsspektakel in Leeuwarden, de stad van waaruit ze de noordelijke provincies als regentes-stadhouder bestierde en later de gehele Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Actrice Ariane Schluter, tweevoudig winnares van de Theo d’Or toneelprijs, vertolkt Maria Louise voor de productie.
 3. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.