Volledig scherm
De bedolven kraan © Jaring Rispens

Kraanmachinist bedolven onder een grote berg zand bij bedrijfsongeval in Heerenveen

Bij een bedrijfsongeval bij Van Bentum Recycling in Heerenveen is woensdagochtend een kraanmachinist om het leven gekomen.

Dat schrijft de Leeuwarder Courant. De kraan raakte bedolven onder een grote berg zand of bodemas. De machinist raakte bekneld en kon er niet meer op eigen kracht uitkomen. Hulp van de toegesnelde brandweer mocht niet meer baten.

Familie van het slachtoffer is inmiddels in kennis gesteld. De arbeidsinspectie neemt het onderzoek van de politie over. ,,Dat is niet vandaag of morgen afgerond’’, zegt woordvoerster Elizabeth Palandeng van de Arbeidsinspectie.

Ze zegt geen gegevens te hebben over de leeftijd en woonplaats van het slachtoffer en verwacht die ook niet op korte termijn te kunnen leveren. ,,Hij is vermoedelijk bedolven tijdens werkzaamheden. We streven ernaar het onderzoek binnen enkele maanden af te ronden.’’

  1. Teruglezen: Tijdens actiedag lag groot deel van zorg in Nederland plat
    Ziekenhuisstaking

    Teruglezen: Tijdens actiedag lag groot deel van zorg in Nederland plat

    Zorgmedewerkers in naar schatting 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra legden vandaag het werk neer. Hierdoor lag een groot deel van de zorg plat. Spoedeisende hulpafdelingen, hartbewaking en verloskundeafdelingen bleven wel gewoon open. Ook de oncologische zorg ging door. In de diverse ziekenhuizen waren protestbijeenkomsten en ludieke acties. Hoe verging het de verpleegkundigen vandaag? Lees alles terug in ons, inmiddels gesloten liveblog.