Rome.
Volledig scherm
Rome. © Shutterstock

Leeuwarder scholen schrappen Rome-reis vanwege coronavirus

Het Leeuwarder Lyceum en Piter Jelles Impulse schrappen hun voor volgende week geplande schoolreis naar Rome. De school acht de risico’s te groot, nu het coronavirus ook in Italië om zich heen grijpt.

Dat meldt de Leeuwarder Courant. De twee scholen zijn onderdeel van scholengemeenschap Piter Jelles. Gisteren is het besluit genomen de trip te cancellen, aldus woordvoerster Breggina van der Ploeg. ,,We willen graag veilig op pad met iedereen. In dit geval hoef je de risico’s ook niet op te zoeken.’’

In Italië zijn de afgelopen dagen ruim driehonderd besmettingen geconstateerd. Het virus heeft inmiddels elf levens geëist. Naar schatting dertig miljoen Italianen worden geconfronteerd met ingrijpende maatregelen: scholen, universiteiten, kerken en voetbalstadions zijn gesloten voor publiek.

De leerlingen van beide Leeuwarder scholen zouden apart van elkaar een reis maken naar de Italiaanse hoofdstad. Voor de reis sparen leerlingen en hun ouders vaak jarenlang. ,,Iedereen krijgt het geld terug’’, aldus Van der Ploeg. Misschien kan de reis op een later moment alsnog gemaakt worden, ,,maar dat is nu volstrekt onduidelijk.’’

Andere scholen van Piter Jelles die de reis naar Rome op het programma hebben staan, zoals het Stedelijk Gymnasium, wachten nog even met een besluit om wel of niet te gaan.

  1. LIVE | Coronamaatregelen verlengd tot en met 28 april, hoogste aantal doden op een dag in de VS

    LIVE | Coronamaat­re­ge­len verlengd tot en met 28 april, hoogste aantal doden op een dag in de VS

    Het dodental als gevolg van het coronavirus in ons land en het aantal besmettingen blijft stijgen. De geldende maatregelen tegen verspreiding van het virus zijn verlengd tot en met dinsdag 28 april. De week ervoor beoordeelt het kabinet wat er nodig is voor de periode daarna, zo maakte premier Mark Rutte bekend tijdens een persconferentie. Volg alle ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog. Hier lees je het vorige blog nog eens terug.