Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Lifelines doet weer onderzoek in Heerenveen

Lifelines gaat weer onderzoek doen in Heerenveen. Het onderzoeksproject naar leefstijl in Noord-Nederland heropent de locatie aan de K.R. Poststraat.

Dat schrijft de Leeuwarder Courant. De locatie ging twee jaar geleden dicht vanwege een gebrek aan financiële armslag. De subsidie die het project aan het begin ontving was nagenoeg op en nieuwe geldschieters dienden zich eerst niet aan. Vorig jaar kwam het Rijk alsnog over de brug, waarna andere investeerders volgden. Daarmee kon worden begonnen aan de derde onderzoeksronde.

Lifelines begon in 2006 als groot onderzoeksproject om inzicht te krijgen in de gezondheid en leefstijl van inwoners van Noord-Nederland. Zo’n 167.000 mensen deden mee aan het onderzoek waarbij ze een keer in de vijf jaar werden onderzocht. Daarbij moeten ze bloed en urine afstaan, vragenlijsten invullen en onderzoeken ondergaan.

Medisch laboratorium Certe doet de onderzoeken. De locatie in Heerenveen blijft een jaar open. In die tijd hoopt de organisatie 12.000 deelnemers te verwelkomen.