MCL sluit ook laatste corona-afdeling nu er geen coronapatiënten meer zijn
Het Medisch Centrum Leeuwarden heeft vrijdag de speciale corona-afdeling in het ziekenhuis gesloten. Er zijn in het ziekenhuis geen patiënten meer opgenomen die besmet zijn met het coronavirus.
Dat schrijft de Leeuwarder Courant. Wanneer er toch nieuwe patiënten binnenkomen, kunnen zij worden opgenomen op isolatiekamers op reguliere afdelingen.
Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis waren in het MCL drie verpleegafdelingen speciaal ingericht voor de opvang van coronapatiënten. Ook de IC-capaciteit was tot de maximale capaciteit opgehoogd.
„Je kunt helaas nog niet zeggen dat we van het coronavirus af zijn. Het eerste hoogtepunt van deze crisis is voor het MCL nu wel achter de rug”, stelt bestuurder Erica Bakkum.
Afdeling M, de ‘laatste corona-afdeling’ was voor de coronacrisis buiten gebruik. De afdeling is in maart 2020 speciaal voor de zorg aan coronapatiënten opnieuw ingericht en in gebruik genomen. Nu de laatste coronapatiënt het MCL heeft verlaten, gaat de afdeling weer dicht. De afdeling blijft echter stand-by en kan, als het nodig is, binnen korte termijn opnieuw voor coronapatiënten worden ingezet.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Fortuna Sittard pakt drie punten tegen Cambuur na spectaculaire tweede helft
-
11
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie. -
Investeerder wil via kort geding geld terug van Formule 1-coureur Nyck de Vries
Vastgoedmiljonair Jeroen Schothorst start op korte termijn een bodemprocedure over een niet nagekomen overeenkomst met autocoureur Nyck de Vries. Die volgt op een kort geding dat zijn investeringsmaatschappij Investrand heeft aangespannen en waarover het Financieel Dagblad woensdag berichtte. -
Fries aardappelbedrijf leent robots uit voor coronatesten
Op verzoek van het Outbreak Management Team leent aardappelhandelshuis HZPC in Joure twee robots uit voor onderzoek naar Covid19. Woensdagmiddag ging de eerste op transport. -
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
Frank Deleij (44) uit Alphen aan den Rijn investeerde flink en ging van het gas af: ,,Het geeft soms bijna een soort schuldgevoel.’’ Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander.
-
Friesland als laatste ook regenboogprovincie
-
-
-
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
Huilen, janken, wenen, snikken en snotteren. Niks fijner dan ongecontroleerd de tranen laten stromen. Maar wat is nu de precieze functie van al die tranen? En waarom huilt de ene persoon al bij een tv-commercial en kan de ander geen traan laten op een begrafenis? Hoogleraar Ad Vingerhoets: ,,Het hormoon testosteron maakt het moeilijker om te huilen.’’ -
1100 woningen gevoelig voor schade door bodemdaling: Leeuwarden maakt geld vrij voor advies
Leeuwarden trekt jaarlijks bijna 30.000 euro uit voor een zogenoemd Funderingsloket om inwoners te adviseren over mogelijke problemen met de fundering van hun woning. De gemeente telt zo’n 1100 woningen in het veenweidegebied die gevoelig zijn voor schade als gevolg van bodemdaling.