Volledig scherm
Foto ter illustratie © Shutterstock

Meisje (12) uit Warns lastiggevallen

Een meisje uit Warns (12) heeft maandag bij de politie gemeld dat ze op weg naar school lastig is gevallen door een man in een zwarte bestelbus.

Terwijl ze ‘s ochtends om tien over acht richting Stavoren fietste, werd ze op de Himmerlerdyk in haar woonplaats achtervolgd door een zwart ,,wurkbuske’’, aldus haar vader.

Er stapte een man uit, die op haar af liep. Het meisje raakte in paniek en ging er vandoor. In Hemelum belde ze aan bij een woning, waar ze licht zag branden. Daar heeft ze haar ouders gewaarschuwd. Die zijn vervolgens met haar naar het politiebureau in Koudum gegaan om het incident te melden.

Het ging om een zwarte bestelbus met mogelijk getinte ramen. Het kenteken was wit. Op de auto zat een landensticker met twee letters. Het meisje beschrijft de betreffende man als getint. ,,Alsof hij te lang in de zon had gelegen’’, schrijft de moeder op haar Facebookpagina.

Haar bericht op het sociaal medium is in de Zuidwesthoek en het naburige Gaasterland inmiddels ruim 930 keer gedeeld.

De vader waarschuwde alle scholen in de omgeving. De politie onderzoekt de zaak. Gemeente Súdwest-Fryslân heeft voor de familie en de omgeving van het meisje ,,zorg en ondersteuning geregeld’’, aldus een woordvoerder.