Volledig scherm
De Friese vlag op de trekkers © BD

Noord-Hollandse boeren gaan Friese vlag hijsen in Haarlem

Boeren uit Noord-Holland hebben opgeroepen tot actie. Maandag willen ze de petitie ‘Noord-Holland wordt Friesland-West’ aan de commissaris van de koning Arthur van Dijk overhandigen.

Dat gebeurt in Haarlem. Dan wordt ook de Friese vlag gehesen en worden, aldus een schrijven gedeeld door Farmers Defence Force, ook leden van Provinciale en Gedeputeerde Staten op een podium verwacht.

Boeren in Noord-Holland zijn zich ‘kapot geschrokken’ hoe er in Haarlem over ze wordt gesproken en stelt dat ,,woorden van onteigening, inrichten van wilde natuurgebieden en buitendijkse gebieden voor vogels je om de oren vliegen’’.

Komende maandag moet er vanaf 11.00 uur een statement worden gemaakt . Dresscode is, vanzelfsprekend, een trekker en een Friese vlag.

Het is niet de eerste keer dat Noord-Hollandse boeren zich roeren en mijmerend naar de andere kant van de Afsluitdijk kijken. Op 25 oktober ontmoetten Friese en Noord-Hollandse boeren elkaar bij Breezanddijk om het document ‘We binne allegearre boer, dit is in teken fan ‘saamhorigheid’, te ondertekenen.