Photo of the Lighthouse at Ameland, The Netherlands
Volledig scherm
Photo of the Lighthouse at Ameland, The Netherlands © Shutterstock

Ook Wagenborg schakelt terug en perkt aantal afvaarten naar Ameland en Schiermonnikoog in

Na Rederij Doeksen schakelt ook Wagenborg Passagiersdiensten flink terug in het aantal afvaarten naar Ameland en Schiermonnikoog.

Als reden noemt de rederij ook de sterk verminderde vervoersvraag van en naar de eilanden. „We houden de eilanden met deze basisdienstregeling bereikbaar. Tegelijk zijn wij zuinig op onze mensen, door ze alleen in te zetten waar ze nu nodig zijn”, zegt directeur Ger van Langen. De rederij is tot deze beslissing gekomen in overleg met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de Veiligheidsregio Fryslân en de transportbedrijven die de eilanden bevoorraden.

Vier keer retour Holwerd-Ameland

Tussen Holwerd en Ameland zal doordeweeks vier keer een veerboot heen en terug varen (Holwerd-Ameland: 07.15, 09.30, 16.00 en 18.00 uur en Ameland-Holwerd: 06.15, 08.30, 15.00 en 17.00 uur). Tussen Schiermonnikoog en Lauwersoog wordt het aantal afvaarten zelfs beperkt tot twee retourafvaarten per dag (Schiermonnikoog-Lauwersoog: 08.30 en 16.30 uur en Lauwersoog-Schiermonnikoog: 06.30 en 15.30 uur). Een volledig afvaartenoverzicht (inclusief het weekend) is te vinden op de website van Wagenborg.

De afvaarten van de sneldiensten en de watertaxi vervallen per zaterdag. De watertaxi vaart – om het eiland van medicijnen te voorzien – wel van maandag tot en met zaterdag één keer per dag naar Schiermonnikoog.

Met passagiers die nog geboekt staan voor de afvaarten die komen te vervallen, wordt contact opgenomen. De maatregel is in ieder geval van kracht tot en met 6 april.