Volledig scherm
Sumanta Bansi. © Opsporing Verzocht

Politie zoekt lichaam vermiste Sumanta Bansi (23) in water bij Afsluitdijk

De politie speurt vandaag in het water langs de Afsluitdijk bij Breezanddijk naar het lichaam van de vermiste Sumanta Bansi, meldt de Leeuwarder Courant. De 23-jarige uit Hoorn verdween in februari 2018, maar de vermissing is pas sinds een half jaar bekend bij de politie.

De politie houdt rekening met een misdrijf. Op één boot zoeken agenten met sonarapparatuur en een onderwatercamera, een tweede boot heeft een speurhond aan boord, die gespecialiseerd is in het ruiken van een stoffelijk overschot. De zoektocht gebeurt aan de kant van het IJsselmeer.

Er kwamen een verschillende tips binnen over de plek bij de Afsluitdijk naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Verzocht.

Studie

De Surinaamse student uit het Surinaamse Wageningen kwam in 2016 naar Nederland om biomedische wetenschappen te studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Ten tijde van haar verdwijning woonde ze bij een echtpaar in Hoorn. Naast haar studie liep ze stage bij een tandartspraktijk in onder meer Gouda. Over Bansi is verder bekend dat ze zo nu en dan een hindoetempel bezocht in Amsterdam-Zuidoost. Al geruime tijd voor haar verdwijning werd ze daar niet meer gezien.

Vorig jaar verdween de 23-jarige studente van de ene op de andere dag. Maandenlang trok niemand uit haar omgeving aan de bel. De politie werd uiteindelijk eind november op de hoogte gesteld van Bansi’s vermissing door een priester uit Rotterdam. Haar familie uit Suriname zocht contact met hem omdat ze sinds februari niks meer van Bansi hadden gehoord. Het Openbaar Ministerie looft 15.000 euro uit voor de gouden tip die naar haar leidt.