Volledig scherm
Rapper Coolio (rechts) en zijn band traden in 2000 al op in Rotterdam. Inmiddels is hij 55 jaar en komt hij naar Sneek. © ANP

Rapper Coolio (55) van Gangsta’s Paradise, komt naar Sneek

‘Keep spending most our lives. Livin’ in a gangsta’s paradise.’ Het is misschien al bijna 25 jaar geleden, maar nog steeds komt de wereldhit van de inmiddels 55-jarige rapper Coolio regelmatig langs in afspeellijsten en discotheken. En hij komt naar Friesland!

De Californische rapper, wiens echte naam Artis Ivey Jr. is, staat op 22 juni in poppodium Bolwerk in Sneek. Met de single (een rap geschreven op de melodie van Pastime Paradise van Stevie Wonder uit 1976) stond Coolio in 1995 wereldwijd op nummer 1. In totaal werden maar liefst 6 miljoen exemplaren van het schijfje verkocht.

Nog meer hits?

Echte fans zullen nog meer nummers van de rapper kennen, maar voor de leken onder ons: het debuutalbum van Coolio heette ‘It Takes a Thief’ en werd in 1994 goed ontvangen. De hit ‘Fantastic Voyage’ was onderdeel van deze plaat.

De échte doorbraak kwam met zijn tweede plaat, genaamd - jawel - ‘Gangsta’s Paradise’. Hierop stond ook de hit ‘Too Hot’, over de gevaren van aids.

Alles bij elkaar leverde het de rapper een volle portemonnee én prijzenkast op, met onder andere een Grammy.