Een touringcar, foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een touringcar, foto ter illustratie. © ANP

Speciale vaccinatiebus trekt door Friesland naar gebieden waar relatief weinig 65 plussers gevaccineerd zijn

Vanaf eind mei trekt GGD Fryslân met een vaccinatiebus door de provincie. Op deze manier kunnen mensen dicht bij huis een prik krijgen. De bus in eerste instantie bedoeld voor 65-plussers, die nog niet gevaccineerd zijn. Er kunnen zo'n 100 personen per dag in de bus terecht. Dat schrijft de Leeuwarder Courant.

  1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.
  2. Thialf krijgt weer uitstel in twist om zonnepanelen

    Thialf krijgt weer uitstel in twist om zonnepane­len

    IJsstadion Thialf heeft opnieuw uitstel van de verzekeraars gekregen om een oplossing te vinden voor de problemen met 5000 zonnepanelen die op het dak liggen. De deadline liep in eerste instantie tot 1 februari en werd daarna verlengd tot 1 juni. Het uitstel is nu verlengd tot en met 30 november. Thialf moest in mei vorig jaar op last van de verzekeraars de zonnepanelen uitzetten, omdat ze in combinatie met het isolatiemateriaal dat op het dak ligt niet aan de veiligheidseisen zouden voldoen.