Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Spookrijder is 48-jarige man uit Heerenveen, politie neemt rijbewijs in

De opgepakte spookrijder, die zaterdagavond zeker vier auto's raakte op de N321 tussen Nijega en Drachten, is een 48-jarige man uit Heerenveen. De man mocht zaterdagavond laat naar huis, zijn rijbewijs is ingevorderd.

 1. Afsluitdijk krijgt eigen ‘kliffenflora’ terug

  Afsluit­dijk krijgt eigen ‘kliffen­flo­ra’ terug

  De Afsluitdijk krijgt na de renovatie zoveel mogelijk van de eigen zogenoemde kliffenflora terug. Medewerkers van de stichting Floron, kennisinstituut van de verspreiding van wilde planten in Nederland, zijn daarvoor bezig om zaden van unieke en bijzondere kustplanten op de Afsluitdijk te verzamelen. De zaden worden als de versterking van de dijk klaar is teruggeplaatst in speciale open betonblokken, aldus Floron op de website Nature Today.
 2. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.
 1. Zwitsers naar de stembus om boerkaverbod
  Play

  Zwitsers naar de stembus om boerkaver­bod

 2. Mikos Gouka: 'Slot zou gek zijn als hij afscheid neemt van Toornstra'
  Play

  Mikos Gouka: 'Slot zou gek zijn als hij afscheid neemt van Toornstra'