Volledig scherm
© ANP XTRA

Twee branden in de nacht van maandag op dinsdag in Leeuwarden: politie gaat uit van brandstichting

Op twee plekken in Leeuwarden waren in de nacht van maandag op dinsdag brandjes bij bouwplaatsen. De politie gaat uit van brandstichting. Dat meldt de Leeuwarder Courant

Kort na middernacht is er een stapel hout in brand opgegaan aan de Aert van der Neerstraat. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. Vijfentwintig minuten later was er brand bij een bouwkeet aan de Siebe Schootstrastraat. ,,We gaan uit van brandstichting’’, laat politiewoordvoerder Paul Heidanus weten.

,,Het is wel opvallend dat de brand in de stapel hout en de brand bij de bouwkeet van dezelfde firma was’’, vertelt Heidanus. ,,Onderzoek moet uitwijzen of dezelfde dader er achter zit.’’ De politie houdt in de buurten van de brandjes een buurtonderzoek.

  1. Teruglezen: Tijdens actiedag lag groot deel van zorg in Nederland plat
    Ziekenhuisstaking

    Teruglezen: Tijdens actiedag lag groot deel van zorg in Nederland plat

    Zorgmedewerkers in naar schatting 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra legden vandaag het werk neer. Hierdoor lag een groot deel van de zorg plat. Spoedeisende hulpafdelingen, hartbewaking en verloskundeafdelingen bleven wel gewoon open. Ook de oncologische zorg ging door. In de diverse ziekenhuizen waren protestbijeenkomsten en ludieke acties. Hoe verging het de verpleegkundigen vandaag? Lees alles terug in ons, inmiddels gesloten liveblog.