Volledig scherm
Het kantoor van Zienn in Leeuwarden. © Google Streetview

Veiligheidshuis in actie voor psychotische man

Het Veiligheidshuis Fryslân bespreekt vrijdagochtend de situatie van de 26-jarige man die zonder hulp op straat is komen te staan. Dat melden meerdere bronnen aan de Leeuwarder Courant.

Het gaat om de man die ervan wordt verdacht maandag een medewerker van Nachtopvang Zienn te hebben mishandeld. De licht verstandelijk beperkte man was vorige week vrijdag op straat komen te staan nadat hulpverlener Friesland Begeleid Wonen de behandelrelatie verbrak. Volgens Friesland Begeleid Wonen was de man niet langer te handhaven en vormde hij een risico voor het zorgpersoneel. Daarop kwam de man in Leeuwarden terecht.

Zijn vader vertelt vrijdag in de Leeuwarder Courant hoe moeilijk het is om een goede zorgplek voor zijn zoon te vinden. De vader zegt dat zijn zoon een bedreiging vormt voor zichzelf maar ook voor de maatschappij. Zijn zoon leidt onder meer aan psychoses en is afhankelijk van medicijngebruik. Volgens de vader moet niet alleen zijn zoon tegen zichzelf beschermd worden, maar ook de maatschappij.

Nadat hij maandag vertrok bij Zienn, meldde de man zich dinsdag nog op het politiebureau. Ondanks dat er aangifte tegen hem was gedaan door Zienn en hij een voorwaardelijke gevangenisstraf op zijn naam heeft staan voor twee eerdere geweldsdelicten, stuurde de politie hem weer weg de straat op.

In het Veiligheidshuis zitten vertegenwoordigers van onder meer politie en gemeente. Ook hulpverleners schuiven aan bij de bijeenkomst vanochtend om een oplossing te vinden voor de man.

  1. Werknemers pluimveeslachterij Frisia Foods Haulerwijk eisen maatregelen tegen te hoge werkdruk

    Werknemers pluimvee­slach­te­rij Frisia Foods Haulerwijk eisen maatrege­len tegen te hoge werkdruk

    Werknemers van Frisia Foods in Haulerwijk eisen in een petitie maatregelen van de directie tegen de te hoge werkdruk bij de pluimveeslachterij. Dat meldt de Leeuwarder Courant. Karel de Buijzer, bestuurder FNV Voedingsindustrie: ,,De maat is echt vol. Werknemers komen niet toe aan hun rust door gehaaste pauzes. Daarnaast is er veel te veel uitstroom van uitzendkrachten, zodat de werkdruk structureel te hoog blijft”.