Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Welke veerdiensten komen te vervallen dinsdag?

Vanwege de hoogwaterstand zijn veerdiensten Doeksen en Wagenborg genoodzaakt ook dinsdag de dienstregeling voor afvaarten van en naar de Waddeneilanden aan te passen of te schrappen. Dat meldt de Leeuwarder Courant

Wagenborg Passagiersdiensten laat weten dat de veerdiensten van Holwerd naar Ameland om 9.30 en 11.30 uur vervallen. Ook de tocht van Ameland naar Holwerd om 10.30 vervalt.

Vanaf Lauwersoog vertrekt geen boot naar Schiermonnikoog om 9.30 uur. Ook de terugreis om 10.30 uur komt te vervallen.

De veerdienst laat weten alles op alles te zetten om de veerdienstregelingen om 12.30 uur vanaf Lauwersoog en om 13.00 uur vanaf Ameland te hervatten. Passagiers moeten er rekening mee houden dat het aan- en afmeren meer inspanning en dus tijd kost dan gewoonlijk.

Sneldienst

De sneldienst van Ameland naar Holwerd vervalt om 9.30 en 12.30 uur en om 10.30 en 13.00 uur vertrekt er geen sneldienst van Holwerd naar Ameland. De sneldienst tussen Schiermonnikoog en Lauwersoog vaart wel. De watertaxi’s van en naar Ameland en Schiermonnikoog varen de hele dag niet.

Reizigers van en naar Terschelling en Vlieland hebben meer reismogelijkheden. De dienst van Vlieland naar Harlingen vervalt alleen om 6.55 uur en de bootreis van Harlingen naar Vlieland vervalt alleen om 9.00 uur.

Op het traject Terschelling en Harlingen vervallen juist de avonddiensten: die van 17.30 uur van Terschelling naar Harlingen en die van Harlingen naar Terschelling om 19.55 uur.