Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Wetsens trekt bekijks door ophef kerkhof

Trekt de zaterdagse openstelling van de Sint Vituskerk in Wetsens in het kader van Tsjerkepaad normaliter zo’n twintig bezoekers, afgelopen weekeinde waren het er ruim honderd.

De extra toestroom had alles van doen met de onrust over de plaatsing van de paaltjes met nummerbordjes op het kerkhof rondom de monumentale kerk.

Bezoekers hadden de mogelijkheid om middels een petitie hun gevoelens hierover te uiten. ,,En dat is massaal gedaan”, verklaart actievoerder Anne de Bruin. ,,Vrijwel alle reacties zijn negatief en ook via social media hebben we veel steunbetuigingen gekregen.”

De petitie wordt binnenkort overhandigd aan het college van kerkrentmeesters van de Protestantse gemeente van Dokkum, Aalsum en Wetsens. Tevens wordt er dan een alternatief plan gepresenteerd om met digitale middelen te werken.

Eerder verklaarde de kerk vast te houden aan de paaltjes. Voorzitter Tjeerd Waslander van de kerkrentmeesters reageerde na Tsjerkepaad iets minder stellig: ,,We zullen het verzoek rustig bekijken en dan besluiten wat in dezen verstandig is.”