Volledig scherm
AD sprak de mannen van De Jeugd van Tegenwoordig op festival Lowlands en liet ze een selfie maken. Helemaal rechts: Bas Bron. © AD

Lid Jeugd van Tegenwoordig gebruikt nooit wc-papier

HET GEHEIM VANIn de wekelijkse showrubriek Het Geheim Van... vragen we Nederlandse celebrities een boekje open te doen over hun verslavingen, gekke gewoontes en andere dingen die we nog niet van ze weten. Deze week vertelt de grofgebekte rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig over de bekentenis van hun producent Bas Bron (41). De muzikant gebruikt nóóit wc-papier.

Volledig scherm
Bas Bron: ,,Moet ik dit echt eerlijk zeggen?" © YouTube
Quote

Hij neemt altijd een zeepje of een handpompje mee naar het toilet

Willie Wartaal

Als je aan De Jeugd van Tegenwoordig een vraag stelt weet je nooit of je een serieus antwoord krijgt, maar over de vraag wat hun ultieme geheim is hoeven ze niet lang na te denken. Ze wijzen direct naar Haarlemmer Bas Bron, die schoorvoetend bekent dat hij geen wc-papier gebruikt. ,,Helemaal niet zelfs. Ik gebruik mijn handen", is zijn simpele verklaring. ,,Maar ik was mijn handen wel altijd van te voren en daarna."

Zijn mederappers kijken nergens meer van op. ,,We zijn het gewend", verklaart Willie Wartaal. ,,Hij neemt altijd een zeepje of een handpompje mee naar het toilet." Pepijn Lanen (beter bekend als Faberyayo): ,,Het is niet dat hij daarna meteen aan iemand gaat zitten."

Ruiken
Ze nemen meteen de proef op de som en ruiken even aan Bas' wcpapiervervangers. ,,Gewoon schoon", concludeert Willy Wartaal, die vorige week bekend maakte vader te worden. ,,Het ruikt naar mannenhanden", vult Lanen aan.

Het gebruiken van de linkerhand in plaats van papier is in sommige culturen een gewoonte, zoals in Indonesië. Wc-papier zou onhygiënisch zijn.

Lees hier meer opmerkelijke bekentenissen van bekende Nederlanders

 1. Josje ontploft als ze een slechte cappuccino krijgt
  het geheim van

  Josje ontploft als ze een slechte cappuccino krijgt

  In de wekelijkse showrubriek Het Geheim Van... vragen we Nederlandse celebrities een boekje open te doen over hun verslavingen, gekke gewoontes en andere dingen die we nog niet van ze weten. Deze week voormalig K3-zangeres Josje Huisman die door haar achtergrond als barista (koffie-expert) bijna uit haar vel springt als ze ergens een belabberde cappuccino geserveerd krijgt. ,,Op dat vlak ben ik op het irritante af een superkritische pietje precies.''
 2. Alex (40): Nog steeds gek op 'kinderachtige' Donald Duck
  het geheim van

  Alex (40): Nog steeds gek op 'kinderachtige' Donald Duck

  In de wekelijkse showrubriek Het Geheim Van... vragen we Nederlandse celebrities een boekje open te doen over hun verslavingen, gekke gewoontes en andere dingen die we nog niet van ze weten. Deze week de Nederlandse acteur Alex Klaasen (40) die bij het grote bekend is als de nichterige, extreem flamboyante stylist Yari uit Gooische Vrouwen. ,,Ik heb als volwassen kerel weer een abonnement op de Donald Duck genomen.''