Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Venema Media

3000 euro sparen en extra aflossen: Dirk (31) doet het, voor een vroeg pensioen

superbespaardersSommige mensen kunnen enorm goed met geld omgaan. Of ze nu veel of weinig hebben, ze zijn creatief en mét resultaat. Hoe doen ze dat toch? Elke week laten we hier een superbespaarder aan het woord. Deze keer: Dirk (volledige naam bekend bij de redactie, red.) (31), die tijdens de lockdown zijn grootste besparing heeft gedaan.

8 reacties

 • Michael Hunen

  1 jaar geleden
  Er wordt in elk geval niet bespaard op de boodschappen. 500 euro per maand en dan alleen A merken. Koop gewoon huismerk; net zo goed en je houdt nog geld over. Dat heet besparen. Low-budget is nog goedkoper maar niet altijd lekker. Hypotheek aflossen is dan weer wel zéér goed.
 • Nadine Abe

  1 jaar geleden
  500€ voor eten en drinken plus de voeding voor de baby , daar zal dan toch niet veel op tafel komen .
 • Johan Ketelslegers

  1 jaar geleden
  Als je met 6000€ moet kijken om te sparen dan klopt er iets niet . Ik denk dat veel mensen hier de wenkbrauwen fronsen . Ik heb bijna niets op mijn spaarrekening MAAR wel alles in beleggingen die heel goed beheerd worden waardoor ik jaarlijks een serieus bedrag bijverdien . Dit is de beste beslissing wat ik ooit heb kunnen doen en ook ik ben nog steeds spaarzaam maar wat ik wil hebben koop ik .
 • T Houwelingen

  1 jaar geleden
  @Rogier Kr, Ook de redenering over eigen risico klopt niet. Je betaalt maximaal 500 euro extra aan eigen risico, en dat levert je meestal 250 tot 300 (ik mag vast geen namen noemen) aan korting op. Dus als je elke twee jaar je been breekt kan je nog steeds winst maken! Algemeen: Ik vind de autokosten in dit soort rubrieken vaak irreëel laag. Alsof voor het gemak afschrijving wordt weggelaten (vaak de grootste post).
 • T Houwelingen

  1 jaar geleden
  @Rogier Kr, Je hypotheekschuld verdampt alleen als je salaris meestijgt met diezelfde inflatie. Dat is precies het probleem van de laatste decennia, dat gebeurt bij de meesten niet. (Lees eens het boek "Fantoomgroei"). De redenering dat afossen ongunstig is bij annuitaire hypotheek klopt volgens mij niet. Er is maar 1 vorm waarbij aflossen op de hoofdsom meestal niet handig is, de hypotheken waar een verpand depot of spaarrekening bijhoort.(bv de zgn spaarhypotheek).