Alain Götz met de elektrische Porsche voor zijn nieuwe woning: ‘Mensen die mij kennen, gunnen mij dit wel.’
Volledig scherm
PREMIUM
Alain Götz met de elektrische Porsche voor zijn nieuwe woning: ‘Mensen die mij kennen, gunnen mij dit wel.’ © Frans Nikkels

Alain Götz gaf zichzelf lang minimumloon en geen vakantie, is nu goed voor 28 miljoen

De ‘Jonge miljonairs-Quote’ is weer uit, de rijkenlijst met 40-minners van wie het vermogen op minimaal 11 miljoen wordt geschat. En wie staat daar pontificaal op plek 38: Alain Götz (39), eigenaar van Shock Media met een geschat vermogen van 28 miljoen euro.

 1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.
 2. Als zieke zzp’er teer je vaak in op je spaargeld: is een Broodfonds de oplossing?

  Als zieke zzp’er teer je vaak in op je spaargeld: is een Broodfonds de oplossing?

  Niet meer kunnen werken door ziekte of een ongeval. Dat is voor niemand leuk, maar vooral voor zelfstandig ondernemers is deze gedachte een nachtmerrie. Een zzp’er zonder spaargeld heeft al snel financiële problemen als zij of hij een paar weken uit de running is, langdurige arbeidsongeschiktheid is vaak rampzalig. Volgens CBS-cijfers heeft 40 procent van de zelfstandigen niets geregeld voor arbeidsongeschiktheid. Toch kan daar verandering in komen: een Broodfonds lijkt voor steeds meer zelfstandigen een betaalbare oplossing.