Een containerschip uit Azië aan de kade in de Rotterdamse haven.
Volledig scherm
PREMIUM
Een containerschip uit Azië aan de kade in de Rotterdamse haven. © Eric Bakker

Alles wordt duurder en dat komt voorlopig niet meer goed: ‘We zitten met een vreemde puzzel’

Een paar schoenen, een computerspel, een nieuwe jurk, kerstballen of een tuinset. Alles wordt duurder, want het internationale transport is door de war geschopt. En dat komt voorlopig niet meer goed.

30 reacties

 • henk doornekamp

  2 jaar geleden
  Zoals we zien, krijgt de samenleving een probleem met het nakomen van de financiële verplichtingen als de economie niet groeit. Dat leidt tot een verslechtering van het ondernemersklimaat, met faillissementen, werkloosheid, verminderde belastingopbrengsten en bezuinigingen op de overheidsuitgaven tot gevolg. Geen wonder dat regeringen en economen zo hameren op economische groei.
 • geert postmus

  2 jaar geleden
  Laat ze de Btw alleen voor ondernemers gelden, zoals bedoeld, dat scheeld de consument een boop geld.
 • Jan De Lange

  2 jaar geleden
  Hier in Nederland is het gebruikelijk dat er belasting betaald wordt over belastingen. De regering noemt dit geen belastingen, maar accijns. Wanneer dit zou veranderen scheelt dat een heleboel. Het probleem voor diezelfde regering is ,dat er dan geen goede sier gemaakt kan worden in het buitenland. En dat vinden onze politici, gezichtsverlies en er bestaat niets ergers. Wanneer onze regering, net zoals huishoudens, gewoon niet meer uitgeven dan wat er binnenkomt, zou alles beter zijn.
 • Angelo Richardson

  2 jaar geleden
  Jaa ik heb salaris verhoging gevraagt en heb die gekregen ook dan merk je van niks hahahaha zoo makkelijk is het hier in Nederland
 • Maria Yvonne Franssen

  2 jaar geleden
  @P.Slinger Een groeiend deel van de EU moet meer dan de helft van het inkomen v besteden aan huur, waardoor andere noodzakelijke uitgaven niet kunnen worden gedaan. Deze mensen kunnen dankzij import uit lage lonenlanden (Action, Zeeman, H&M, Wibra e.a.) de eindjes nog een beetje aanelkaar knopen. Zij redden het niet met uw maatregelen, en de wereldeconomie ook niet. En als de wereldeconomie instort redden veelverdieners in de hele wereld het ook niet (meer). 🤔