Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Belasting terugkrijgen met de middelingsregeling: zo werkt het

In plaats van belasting betálen, belasting terugkrijgen. Dat kan (soms) door gebruik te maken van de middelingsregeling. Daarbij bereken je het gemiddelde inkomen van de afgelopen drie jaar en betaal je vervolgens over het gemiddelde belasting. Hoe werkt dat en wat levert het op? 

16 reacties

 • mia sannema

  1 maand geleden
  belasting 2020 €1000 niet uitbetaald discretionaire bevoegdheid rabo certificaten op advies van de eu in beslag genomen . de rabo heeft wel een vorm van betaling gedaan aan de bezitters van de certificaten maar de verkopers zijn de dupe en konden wel eens heel veel zijn. de belasting laat totaal niets van zich horen. een schimmige zaak wat is hier aan de hand contact met de belasting wordt ik niet wijzer van en dat vind ik onbehoorlijk
 • M Waarhold

  1 maand geleden
  @H Peters ik heb eens gehoord van een academicus, dat theoretisch onderlegde mensen t.o.v. praktisch onderlegde mensen, geen knopen kunnen doorhakken maar regel op regel verzinnen met daar de uitzonderingen op. Bij de wisseling van de wacht worden die regels aangepast door de verantwoordelijken die een andere visie hebben. Maar 1 ding is zeker, we zijn steeds meer kwijt en krijgen steeds minder te spenderen want waar betaal je geen (te veel) belasting voor?
 • Tom Hond

  1 maand geleden
  Als een er iets niet te vertrouwen is dan het wel de belasting dienst voor je het weet zit je in de schulden door ze en trouwens als ze belasting alle het financiele al over je weten waarom storten ze het geld dan niet gewoon op je rekening als je iets overhoud dan hoef je toch al die papier werk toch niet in te vullen.Ze willen toch zo min mogelijk rompeslomp.
 • Peter Serný

  1 maand geleden
  Yep zo werkt het kabinet, lekker op blíjven stemmen.
 • Theo van Westbroek

  1 maand geleden
  Simpeler kan niet. Download het formulier bij de Belastingdienst. Vul je gegevens in. Vul de drie jaren in die je wilt middelen. Voorwaarde is dat de aanslagen over deze jaren definitief zijn vastgesteld. Stuur het formulier naar het kantoor vermeld op je aanslag. Ik had binnen vier weken het geld op de rekening.