Vicepremier en minister van Financiën Sigrid Kaag staat de pers te woord na afloop van de wekelijkse ministerraad.
Volledig scherm
PREMIUM
Vicepremier en minister van Financiën Sigrid Kaag staat de pers te woord na afloop van de wekelijkse ministerraad. © ANP

Bewijs is er: rijke betaalt niet meer belasting, wat nu?

Het staat nu zwart op wit: Nederlanders met hogere inkomens betalen helemaal geen groter deel van hun inkomen aan belasting. Terwijl de belofte altijd was: de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten. Wat nu?

86 reacties

 • Edo Westra

  1 jaar geleden
  Jammer AD, maar de kop van dit artikel is misleidend. Er staat hier letterlijk dat de hoogste inkomens niet meer belasting betalen dan de laagste inkomens. Ik denk dat de meeste lezers ontgaat dat dit is procentueel is en zonder rekening te houden met toeslagen, extra's en uitkeringen die lage inkomens ontvangen. De rijkste 20% van de Nederlanders betaalt bijna de helft van de lasten (bron CBS 2016). Problematisch is dat de allerrijksten mogelijkheden hebben om belastingheffing te ontlopen.
 • Marsono Somiro

  1 jaar geleden
  Wanneer vindt er nu eens een afzetingsprocedure plaats tegen dit kabinet wegens misdaden tegen de lagere klassen?! Er is bewijsvoering zat uit verleden en heden tegen met name Rutte, kaag, en De jonge. Ze doen wat ze willen en steken een middelvinger op tegen het volk in nood. Zelfs in een bananenrepubliek gaat het er nog beter aan toe dan in NL. Het is Elite tegen de Arbeidersklassen AOW-ers en WAO-ers en ze komen overal mee weg. Rutte en Kaag zijn alleen maar behaagziek. Getrouwd met de media.
 • M.G. Bults

  1 jaar geleden
  @Jan Klasen. Het zou handig zijn om je meer te verdiepen in deze zaak, want hier zit helenmaal niets Links in. Eerst 10 jaar Balkenende, daarna 10 jaar Rutte. Leg mij maar eens uit waar Linkse invloed te zien is. Ietsje meer feiten en minder twitter/FaceBook.
 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. @Jol, volgens mij, zit je goed in de slappewas en hoef geen zorgen te makken en veel te makken dan anderen. @M.Lucas, niks mis mee als de rijken meer inkomstenbelasting op hun verdiensten te betalen of af te dragen dan de modaal inkomen en de middengroepen dan kunnen en hebben deze groepen ook meer te makken en niet hoef te beknibbelen.
 • V Velzen

  1 jaar geleden
  @Looney Doer "dus iemand die bv €1000 verdient en daarvan na belasting €900,- besteedbaar over houdt draagt meer bij dan iemand die van €100 besteedbaar €90,- over houdt" Ja, inderdaad. Heb je je eigen voorbeeld überhaupt nagerekend? In jouw voorbeeld betaalt de 'rijke' 100 euro belasting en de 'arme' 10 euro. Met andere woorden: de 'rijke' draagt tien keer zoveel bij. Is dat nog niet genoeg dan?