Stacy de Bruin rekent haar boodschappen af.
Volledig scherm
PREMIUM
Stacy de Bruin rekent haar boodschappen af. © Marlies Wessels

Bij een Dirk of Aldi lopen de prijzen ook op: ‘Mensen zullen extreem op koopjes gaan jagen’

Hoe harder de inflatie toeslaat, hoe meer klanten in de discountsuper op zoek gaan naar de allergoedkoopste tomatensaus. Komt er een prijzenoorlog aan?

112 reacties

 • Ton Lucassen

  5 maanden geleden
  Als het minimum loon met 10% omhoog gaat gaan bedrijven dit doorberekenen en wordt alles nog duurder ,belasting verlaging voorkomt dit maar rupsje nooit genoeg in Den Haag zal hier zeker geen voorstander van zijn.
 • Hans Laats

  5 maanden geleden
  Hans Laats. Doe vaak de boodschappen en co stateerde dat de boodschappen al voor de corona epidemie duurder is geworden evenzo in de coronatijd. Supers maakten winsten en de consumenten incl. ik laat het gelaten toe. Ben iedere week 70 euro kwijt met een uitschieter 80 euro. De Overheid heeft te laat geanticipeerd en wist allang dat de prijzen omhoog schieten met als excuus DE OORLOG 🤔. Ben altijd bewust boodschappen doen en alles opmaken niks weg gooien.
 • Christiane van der Vis

  5 maanden geleden
  En dan heb je statenleden met een heel ruim inkomen die beweren dat ouderen het niet nodig hebben om hun armzalig AOW-tje van 1200 euro verhoogd te krijgen! Ik zelf kan niet eens mijn medicijnen betalen en een dringend nodige bril zit er al helemaal niet in! Kapper, pedicure zijn luxe dingen waar al helemaal geen geld voor is!
 • Marcel Breukink

  5 maanden geleden
  Wij als consument bepalen wat er gebeurd. Laten we bijvoorbeeld allemaal de Ah of de Jumbo links liggen is het voorbij met Appie Jumbo. Dat geldt voor alles dat we doen.
 • jannie kuik

  5 maanden geleden
  dat hebben ze mooi voor elkaar in dat gave land van mark nou iedereen blij hoop ik
 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?