De gemeente Rotterdam vordert van bijstandsgerechtigde Alex van der Made 40.000 euro terug omdat zijn ouders hem maandelijks 300 euro gaven om biologisch voedsel te kunnen blijven kopen.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Rotterdam vordert van bijstandsgerechtigde Alex van der Made 40.000 euro terug omdat zijn ouders hem maandelijks 300 euro gaven om biologisch voedsel te kunnen blijven kopen. © Jan Kok

Biologisch eten komt Alex (53) duur te staan. Hij moet 40.000 euro terugbetalen aan bijstand: ‘Ik wil geen gif eten’

Veel wind in de zeilen heeft Alex van der Made in het leven niet gehad. Hij kampt met een sociale angststoornis, belandde meermaals in de crisisopvang en kan door de mentale problemen geen fulltime baan aan. De terugvordering van 40.000 euro aan bijstandsgeld door de gemeente Rotterdam dreigt hem nu, zoals de 53-jarige het omschrijft, ‘het ravijn in te trappen'. 

86 reacties

 • Elisa deJong

  6 maanden geleden
  Harteloos… ga liever criminelen bestraffen.
 • Ron de Bruin

  6 maanden geleden
  Roy Alphenaar .Iedereen heeft recht op zijn of haar mening. Uw mening lijkt meer emotioneel en idealistisch te zijn, gebaseerd op hoe u vindt dat het "moet". Mij maakt het niks uit of iemand graag op de bank wil zitten of liever 80 uur in de week wil werken. Ik vind of probeer er eigenlijk niks van te vinden, het is niet mijn zaak. En ik zie de zaak meer pragmatisch en praktisch. Basisinkomen zou misschien makkelijker en goedkoper zijn overall. Eerst onderzoeken. Lost misschien veel op.
 • Robbert Scholten

  6 maanden geleden
  Daar heb ik nu absoluut geen medelijden mee,je weet wat de regels zijn dat wordt zeer uitgebreid uitgelegd en vaker,prima als je het zelf anders doet maar ja dan is dit het risico,
 • willem gabel

  6 maanden geleden
  O o wat erg allemaal wat dacht je van 2 banen? Als je elke dag biefstuk wil eten ik heb zelf ook in de bijstand gezeten dus ik weet er alles van ook de schuld sanering maar zelf toen werkte ik er zijn mensen die niet kunnen werken die hebben hulp nodig. Mensen die niet willen werken Die moeten ze niks geven moet je kijken hoe snel ze aan het werk gaan
 • Brouwers

  6 maanden geleden
  Bijstand in Nederland is te laag. Je kan alleen goedkope troep eten. Deze man heeft een beperking, hij zag zijn heil in biologisch eten. Dat zijn ouders zich zorgen om hem maakten en hem geld gaven om dat te kopen. Voer het basisinkomen in voor iedereen, kan makkelijk betaald worden met bezuinigen op bijstands ambtenaren.
 1. Annemarie betaalt voor vrouw die boodschappen niet kan betalen en inspireert het internet

  Annemarie betaalt voor vrouw die boodschap­pen niet kan betalen en inspireert het internet

  ,,Dan moet ik thuis even iets naar mezelf overmaken. Ik haal het zo op”, met die woorden verliet een vrouw vorige week de supermarkt in Ermelo. Annemarie Dekker (45) stond achter haar en moest gelijk denken aan de tijden waarin ze zelf met moeite de financiële eindjes aan elkaar knoopte. Op LinkedIn deelt ze hoe ze de vrouw een handje hielp en dat verhaal krijgt een bijzonder mooi staartje.