Boodschappen fors duurder: Aldi in trek, A-merken uit de gratie

Onderzoek/videoDe prijzen van de dagelijkse boodschappen in de supermarkt zijn het laatste halfjaar ruim 11 procent gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoekbureau GfK. Nederlanders kopen nu massaal huismerken en gaan vaker naar goedkopere supermarkten. De slager en de visboer zijn uit de gratie.

76 reacties

 • L. Koenraad

  3 maanden geleden
  @ Dennis Bengel; Zoveel anders ligt die verhouding niet een gezin met 2 volwassen ouders en 2 kinderen, of een volwassen echtpaar en een zwager onder 1 dak waarbij aangemerkt dat zowel mijn echtgenoot als mijn zwager zwaar lichamelijke arbeid verrichten en daarnaar ook eten, neem alleen al de hoeveelheid brood die ze meenemen als lunch (10 sneetjes de man + beleg). Ik streep dus 2 kinderen weg tegenover 1 volwassene. Wellicht scheelt het iets maar niet zoveel ik denk totaal 3600 p/j dan.
 • Maria Yvonne Franssen

  4 maanden geleden
  Ps laatste bericht was gericht aan @Pieterse
 • Maria Yvonne Franssen

  4 maanden geleden
  Wie alleen a-merken koopt is altijd duurder uit. Ik gebruik veel AH-huismerk: prima kwaliteit voor lage prijs. Verse groenten uit Klasse 1A: van het land op het bord. En 2-voor-1 (soms 3-voor-1) geldt nu juist vaak voor a-merken die ik wél wil gebruiken. Dan nog de stapelkortingen in de Hamsterweken: voor gezinnen aantrekkelijk! Aardappelen zijn vaak iets duurder, maar allemaal bruikbaar i.t.t. discounts waarvan je soms 35% kan weggooien. Met medicijnen en kruiderijen is m.i. Lidl de beste koop.
 • Peter Bogaards

  4 maanden geleden
  Ik vind de meeste prijzen nog meevallen. Pas vandaag zag ik wat verschillen. Fruitsalade van €1,49 naar €1,69 bij Dirk is een forse verhoging, maar ik koop er niet minder om.
 • H van Leening

  4 maanden geleden
  Ik schrijf dit stukje terwijl ik in de supermarkt sta. Inmiddels al 4 producten in mijn handen gehad die ik wekelijks koop en welke voor de zovelste keer na een week al weer duurder zijn geworden. Ik laat ze liggen en ga op zoek naar alternatieven. Prijsverhogingen van 20 tot 40 procent sinds januari. Niet normaal, zelfs voor de zogenaamd goedkoopste Dirk!