Het hoofdkantoor van Eneco in Rotterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
Het hoofdkantoor van Eneco in Rotterdam. © Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Boze Welkom Energie-klanten weg bij peperduur Eneco, switchen massaal naar Vattenfall

Eneco lijkt weinig plezier te beleven aan de overname van de 90.000 klanten van het failliete Welkom Energie. Vanwege de torenhoge tarieven die Eneco hen rekent, zijn duizenden gedupeerden meteen geswitcht naar Vattenfall en andere leveranciers. 

81 reacties

 • de Boer

  1 jaar geleden
  @ R Rijsdijk; Bedankt voor je tip destijds, ik heb nu ook al mijn geld terug met MOI verzoeken en net als jij ietsje meer :-).
 • Robert Schrijver

  1 jaar geleden
  @Martijn Schouten: hoe heb je dat aangepakt met die MOI? Ik neem aan dat je dan stelt dat er geen ondertekend contract bestaat? Dan zou waarschijnlijk niemand zo'n ondertekend contract hebben en idd in aanmerking komen voor de MOI. Lukt dat bij iedere bank?
 • Martijn Schouten

  1 jaar geleden
  Ik heb inmiddels al m'n teveel betaalde kosten terug ontvangen middels MOI verzoeken en tevens overgestapt naar VandeBron via weswitch. Ik zou iedereen aanraden dit te doen. Alleen m'n welkomstpremie ben ik kwijt maar goed
 • Anton Lemming

  1 jaar geleden
  "Het aantal klanten wat begrip toont is vele malen groter" Ik denk eerder dat het aantal slapers veel groter is en daar maakt Eneco handig misbruik van. Ik kan me niet voorstellen dat je heel begripvol naar Eneco knikt als je 200 euro of meer per maand meer moet betalen Eneco is in handen van een investeerders club die alleen geld wil zien ten koste van de klant door maximale tarieven te rekenen Ik liep vorig jaar bij Eneco weg omdat ze hun achterwerk met afveegden met het afgesproken contract
 • Louis Schellekens

  1 jaar geleden
  Zojuist voor een maand energie van ENECO (die ons ingewild als klant van failliete Welkom Energie had overgekocht) een eindafrekening van 648 euro gekregen. Normaal betaalden we 160 voorschot en kregen dan eind van het jaar geld terug. Dit komt door hun idioot hoge tarieven. Klanten lopen massaal weg. Hun opgedrongen prijs grenst aan oplichting, maar er zal weinig tegen in te brengen zijn. Zij betaalden 2 miljoen voor de 90.000 klanten van Welkom Energie en dat verhalen ze in een maand bij ons.