Denise Harleman richtte Collectief Kapitaal op: ,,Als burger in een samenleving ben je medeverantwoordelijk voor het lot van een ander.”
Volledig scherm
PREMIUM
Denise Harleman richtte Collectief Kapitaal op: ,,Als burger in een samenleving ben je medeverantwoordelijk voor het lot van een ander.” © Jan de Groen

Denise zamelt geld in voor mensen die moeilijk rondkomen: ‘Teller staat al op 100.000 euro’

Heb jij voordat je salaris wordt gestort al geen geld meer voor de boodschappen? Bekruipt jou een gevoel van bestaansonzekerheid? Denise Harleman, oprichter van Collectief Kapitaal, zamelt geld in om mensen die moeilijk rondkomen te helpen met 1000 euro per maand. 

36 reacties

 • T. Huisman

  1 maand geleden
  Ze hadden het eens over een basisinkomen maar er zijn ook tegenstanders die dat niet zien zitten. Je mag wel goed op de hoogte zijn hoe het zit en soms zijn het ook tweeverdieners en anderhalf modaal die te weinig hebben om de vaste lasten te betalen en daarnaast nog boodschappen kunnen doen en kleding en uitjes en dan is dit wel een welkom idee. De bedenker heeft zich r wel in verdiept en heeft kennis van zaken. 80% gaat al op aan vaste lasten. Ze bedenken allerlei initiatieven.
 • Annelotte Vonk

  1 maand geleden
  Ik heb gelezen hoe dit in Amsterdam is gegaan, echt prachtig! Tegelijkertijd zo triest dat de overheid zoveel steken laat vallen dat burgers zelf maar dit soort initiatieven moeten opzetten. Maar armoede is een rotonde waar je niet meer afkomt. Dit soort tijdelijke financiële steun is vaak cruciaal om weer een sprong te kunne maken.
 • Anna Renes

  1 maand geleden
  Dus als je net niet rond kunt komen krijg je 1000 euro? Net niet is meestal ongeveer 100 euro Wat is het addertje?
 • Tayana Brouwer

  1 maand geleden
  Fantastisch initiatief!
 • Ilonca Franke

  1 maand geleden
  Goed initiatief, zeker als het naar werkenden gaat die (net) niet meer kunnen rondkomen. En die zijn er met de stijgende kosten voor levensonderhoud, steeds meer.