Berthine de Ruiter (links) en Janneke van den Brink.
Volledig scherm
Berthine de Ruiter (links) en Janneke van den Brink. © Marnix de Stigter / Silvia Hidding

Deze vrouwen beleggen: ‘Het is gelukt om binnen 1,5 jaar financiële vrijheid te bereiken’

Het aantal vrouwelijke beleggers groeit. Uit recent onderzoek van online pensioenbank Brand New Day blijkt dat het aandeel vrouwelijke beleggers onder de klanten opgelopen is tot 33 procent in 2021, tegenover slechts 19 procent in 2010. Toch blijven ze ver in de minderheid. Twee vrouwen delen hun ervaringen.  

10 reacties

 • DAVID Juliu Florence

  1 jaar geleden
  Om de zoveel jaar is er een forse beurscorrectie. Zoals in 1987, 2002, 2008, 2015 en 2020. Gratis geld bestaat niet. Wie niet heel veel van de beurs weet, heeft daar niets te zoeken. Tenzij grote verliezen geen probleem zijn.
 • R Fonse

  1 jaar geleden
  Als je in 2011 €1000 had geinvesteerd in een 'totale markt ETF' en elke maand nog €100 er in had gestoken had je nu €32.000 gehad. 16% per jaar op je geld... moeilijk is het niet en gokken evenmin. Je moet er gewoon ECHT eens over lezen... En met de verschillende financiele websites tegenwoordig, ook nog eens een makkie.
 • Buijs

  1 jaar geleden
  De succesverhalen staan in de krant, maar waar zijn de verhalen van de verliezers? Iedereen kan geweldige resultaten halen bij de stijgende beurzen van de laatste jaren, maar hoeveel blijft daar van over na de volgende ‘correctie’? Het is grotendeels ordinair gokken.
 • peter Dreef

  1 jaar geleden
  Na geld verloren te hebben in de bubbel van rond de eeuwwisseling ben ik gestopt met beleggen. In plaats daarvan besloot ik mijn inkomen flink te verhogen dmv een verhuizing naar Zwitserland. Na 20 jaar werken in Zwitserland ben ik nu 50 met bijna 1000000 euro op de bank (spaarrekeningen). Terugkomen naar NL is voor mij nu onbetaalbaar door de vermogensbelasting. In plaats daarvan ben ik nu op zoek naar een huis in de Algarve en ga ik over een jaar of 2 met vroegpensioen.
 • M Waarhold

  1 jaar geleden
  Heel mooi hoor maar beleggen is niet voor iedereen weggelegd en als je het goed doet moet je niet alleen geld hebben maar ook de tijd. Maar als het werkelijk heel veel oplevert zal iedereen meedoen die capabel is. Er zitten nogal wat haken en ogen aan. En dan de mensen die al genoeg hebben met hun commentaar, heel bescheiden trouwens om het even te melden.