Wonen in Amsterdam centrum is allesbehalve goedkoop. In protest komen tegen de huurprijs durven mensen niet snel.
Volledig scherm
Wonen in Amsterdam centrum is allesbehalve goedkoop. In protest komen tegen de huurprijs durven mensen niet snel. © Getty Images

Emmely (23) huurt in Amsterdam: 585 euro voor 6 m2, raam kan niet open

hoe duur is jouw huisDe huizenprijzen stijgen de laatste jaren aan een stuk door. Studenten vinden moeilijk een kamer en starters vallen met de inkomensgrens voor sociale huurwoningen vaak buiten de boot. Maar wat betalen Nederlanders nu zoal voor hun woningen? Wij zochten het uit, en laten opvallende huurders aan het woord.

7 reacties

 • Eric-Jan Hoogendijk

  2 dagen geleden
  Dat het raam niet open kan, is extra service van de huisbaas. Kijk maar onder het kopje servicekosten op de maandelijkse factuur: "Inbraakwerende voorzieningen .... €75,-"
 • Jaap Beetstra

  2 dagen geleden
  Lex, volgens http://inflatiecalculator.nl (die CBS cijfers gebruikt) is 75 gulden in 1964 nu 230 euro. Dat scheelt de helft, en betekent dat deze Emmely 2.5x zo veel moet betalen als jij deed, na inflatiecorrectie.
 • Lex Spaans

  3 dagen geleden
  Keek even CBS.Hoeveel betaalde ik in 1964 in Delft voor een studentenkamer? Dat was 75 gulden voor 6m2. Zolder. WC samen. Geen douche. Wel wastafel. Geen keuken. CBS betekent dat dat nu 460 euro zou zijn. Niet echt veel verschil met vroeger. En dat nog maar Delft...
 • Abdul Mehari

  3 dagen geleden
  Collegegeld is 2200 euro per jaar. Dat is 183 per maand. Hoe kan je dan (in sommige gevallen) studieschulden opbouwen van 10k+??
 • Elisa deJong

  3 dagen geleden
  de overheid moet dit aanpakken..
 1. Spaargeld opmaken voor je bijstand krijgt: dat moet anders, vindt deze wethouder
  PREMIUM
  17

  Spaargeld opmaken voor je bijstand krijgt: dat moet anders, vindt deze wethouder

  De Tilburgse wethouder Esmah Lahlah kan geen paprikachips meer zien. Tijdens haar experiment om een maand op bijstandsniveau te leven, ontdekte zij hoe het is om géén geld voor het avondeten te hebben en je honger te stillen met chips. Volgens Hanny Heuvelink, die al tientallen jaren in de bijstand zit, is de werkelijkheid soms nog schrijnender. Een dubbelinterview over pijn, machteloosheid en vernedering in de bijstand.
 1. Dit was Nederland vandaag: zaterdag 8 mei
  Play

  Dit was Nederland vandaag: zaterdag 8 mei

 2. Tientallen gewonden bij ongeregeldheden in Jeruzalem
  Play

  Tientallen gewonden bij ongeregeld­he­den in Jeruzalem