Wonen in Amsterdam centrum is allesbehalve goedkoop. In protest komen tegen de huurprijs durven mensen niet snel.
Volledig scherm
Wonen in Amsterdam centrum is allesbehalve goedkoop. In protest komen tegen de huurprijs durven mensen niet snel. © Getty Images

Emmely (23) huurt in Amsterdam: 585 euro voor 6 m2, raam kan niet open

hoe duur is jouw huisDe huizenprijzen stijgen de laatste jaren aan een stuk door. Studenten vinden moeilijk een kamer en starters vallen met de inkomensgrens voor sociale huurwoningen vaak buiten de boot. Maar wat betalen Nederlanders nu zoal voor hun woningen? Wij zochten het uit, en laten opvallende huurders aan het woord.

7 reacties

 • Eric-Jan Hoogendijk

  3 dagen geleden
  Dat het raam niet open kan, is extra service van de huisbaas. Kijk maar onder het kopje servicekosten op de maandelijkse factuur: "Inbraakwerende voorzieningen .... €75,-"
 • Jaap Beetstra

  4 dagen geleden
  Lex, volgens http://inflatiecalculator.nl (die CBS cijfers gebruikt) is 75 gulden in 1964 nu 230 euro. Dat scheelt de helft, en betekent dat deze Emmely 2.5x zo veel moet betalen als jij deed, na inflatiecorrectie.
 • Lex Spaans

  4 dagen geleden
  Keek even CBS.Hoeveel betaalde ik in 1964 in Delft voor een studentenkamer? Dat was 75 gulden voor 6m2. Zolder. WC samen. Geen douche. Wel wastafel. Geen keuken. CBS betekent dat dat nu 460 euro zou zijn. Niet echt veel verschil met vroeger. En dat nog maar Delft...
 • Abdul Mehari

  4 dagen geleden
  Collegegeld is 2200 euro per jaar. Dat is 183 per maand. Hoe kan je dan (in sommige gevallen) studieschulden opbouwen van 10k+??
 • Elisa deJong

  5 dagen geleden
  de overheid moet dit aanpakken..
 1. Samenvatting | Feyenoord - Ajax
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Feyenoord lijdt pijnlijke nederlaag in krankzinni­ge Klassieker

  9 mei
 2. Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'
  Play

  Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'