De aangekondigde tariefswijzigingen van Eneco gaan gewoon door. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
De aangekondigde tariefswijzigingen van Eneco gaan gewoon door. Foto ter illustratie. © Jeffrey Groeneweg

Energiebedrijven negeren toezichthouder en verhogen snel prijzen, politici willen opheldering

De aangekondigde tariefswijzigingen van Eneco en Greenchoice worden gewoon per 1 oktober doorgevoerd. Hiermee gaan de bedrijven in tegen de Autoriteit Consument en Markt. VVD en SP vinden dat de leveranciers zelf aan de Kamer mogen komen uitleggen ‘waarom ze zich niet aan de regels houden’.

91 reacties

 • J Vergouwen

  2 maanden geleden
  En wederom blinkt een toezichthouder uit in passiviteit en laat de Nederlandse burger wederom letterlijk in de kou zitten. Consumentenbescherming en bestaanszekerheid is ver te zoeken onder Rutte, ondanks de verplichting voor de overheid zoals gesteld in artikel 20 Grondwet. Rutte. Rutte vindt laat verstoring van de markt nog altijd prevaleren boven zijn wettelijke verantwoordelijkheid; bestaanszekerheid voor burgers. En niemand die hem ter verantwoording roept of houdt. Is dit democratie ?
 • Hans Laats

  2 maanden geleden
  Hans Laats. Toezichthouder ACM in het AD, gaat onderzoeken en boetes volgen. Hmmmmm. Het had al 1 jaar eerder moeten gebeuren. Alle prijzen van boodschappen tot energie gingen omhoog stiekem.
 • J.C. Kattestaart

  2 maanden geleden
  Privatisering en markt werking doet zijn werk goed.En wij mogen toekijken en betalen.
 • Mentjox

  2 maanden geleden
  DE vrije markt economie is niet meer dan pakken wat je pakken kan concureren in onderling overleg jij nu een beetje meer ik de volgende http://keer.De basis behoeften heeft toch een ieder nodig dus we laten ze net genoeg in leven om onze zakken te vullen. Er in enkele linkse partij die hier iets aan kan niet meer dan klagen en de ander de schuld geven.Welke linkse partij heeft ooit in hun regerings verwantwoordelijkheid ooit enige werkelijke steun gegeven aan het volk.
 • Truus Galen

  2 maanden geleden
  Ik heb van Greenchoice geen enkel bericht ontvangen over verhoging, ook niet 10 dagen vooraf. (variabel) Tevens is de klantenservice onbereikbaar en negeren ze je volkomen. Ik vertrouw Greenchoise al langer niet meer, ik moet elke dag controleren of alles klopt of niet opeens omhoog is of zelfs voor gas wordt berekend terwijl ik geen gas heb gebruikt wat ook aantoonbaar is. Het gaat om kleine bedragen maar voor mij principe kwestie. ik heb overal foto`s van genomen.
 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”