Waar geef je je geld aan uit? Dat vraagt om scherpe keuzes in deze dure tijd, waarin prijzen de pan uitstijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Waar geef je je geld aan uit? Dat vraagt om scherpe keuzes in deze dure tijd, waarin prijzen de pan uitstijgen. © Eric Elich

Financieel je hoofd boven water houden in deze moeilijke tijd: 10 tips om geld te besparen

Boodschappen, energie, brandstof, huur en inflatie: de kosten voor het levensonderhoud rijzen de pan uit. Budgetinstituut Nibud luidde onlangs de noodklok dat een op de drie huishoudens worstelt met het rondkrijgen van de maandelijkse begroting. Hoe zorg je ervoor dat je kosten niet gierend uit de klauwen lopen? 

9 reacties

 • Geoffrey Biss

  2 maanden geleden
  Geen gezonde vis eten dus???
 • marian Vroede

  2 maanden geleden
  @S.Schepers. Dat noemen ze solidair zijn met Ukraine. En ja, daar horen torenhoge gasprijzen, nog hogere benzine prijzen, torenhoge boodschappen prijzen bij, nog langere wachtlijsten voor woningen. Daarnaast, de wederopbouw van Oekraïne gaat betaald worden door de Westerse landen, dat is al bepaald. Dus maak uw borst maar nat!
 • Janus van Biersum

  2 maanden geleden
  @L. Verhagen voor hoelang nog?
 • Tom Hond

  2 maanden geleden
  @S. Schepers als je toch niks overhoud dan kan je net zo goed weer gaan roken,auto rijden,elke dag koken,aan kinderen beginnen en een koop huis kopen dan hou je nog geld over.
 • Ria Verkuijl

  2 maanden geleden
  Je kan bezuinigen wat je wil maar dan moet de overheid ook meewerken.Kwijtschelding aanvragen van de Gemeentelijke belastingen lukt met een minimum inkomen nog wel maar bij de Waterschapsbelasting wordt een groot deel van de huur-en zorgtoeslag bij je inkomen opgeteld waardoor je nét een paar tientjes teveel "verdient".en tientallen euro's moet betalen.En onderwijl draai ik iedere eurocent om.Wat is dit voor beleid?!En waar blijft die beloofde €500-energiesubsidie?Mijn gemeente weet nog van niks