ANP / ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP / ANP XTRA

Fondsen hebben honderden miljoenen euro's van ‘onvindbare’ gepensioneerden in de pot

Honderden miljoenen euro’s van ‘onvindbare’ gepensioneerden blijven liggen bij pensioenfondsen. Het gaat om mensen die recht hebben op een pensioen maar dat niet hebben aangevraagd en dat dus niet kan worden uitgekeerd, meldt pensioenfonds ABP. De pensioenfondsen proberen met hen in contact te komen.

26 reacties

 • Walther Woortman

  1 week geleden
  Ik heb van 1970 tot 1974 bij een verzekeringsmaatschappij gewerkt. Deze verzekeringsmaatschappij is verkocht en nog een keer over gegaan naar de NN. Ik heb mij daar gemeld en er wordt gewoon gezegd dat ik nergens op de papieren voor kom en daarom ook niets krijg.. Het enige bewijs zou zijn als ik nog loonstrookjes zou hebben van die tijd, maar wie heeft deze nog na bijna 50 jaar.
 • Julia van Damme

  1 week geleden
  Zo, dan maar eens snel kijken of er nog iets van mijn studentassistentschap in die pot zit! Toch wel een jaartje of 3 gedaan alles bij elkaar.
 • Petrus Dijkzeul

  1 week geleden
  Onvindbare gepensioneerden? Als woonachtig zijnde in buitenland gewoon je pensioen fonds daarover inlichten, probleem opgelost, maar zij die dit achterwegen laten zijn zo zelf de schuldigen, en daardoor een dief van hun eigen portemonnaie.
 • Hans Phitphan

  2 weken geleden
  Als je gewoon op je pensioen overzicht kijkt, zie je precies, per wanneer, hoeveel en van wie je geld tegoed hebt, en dat kun je ook in Timboektoe doen, ook de kleintjes staan erop, daar moet je even contact mee opnemen om die in 1 keer te laten uitkeren, kun je allemaal heel simpel opzoeken, ik woon in het buitenland, ben met pensioen, en heb de laatste 2 kleintje vorig jaar gewoon op mijn rekening gekregen, EIGEN VERANTWOORDING, niks Rutte, heel simpel en goed geregeld, Hans Phitphan
 • Wim Bloemendal

  2 weken geleden
  "Onvindbaar" omdat mensen in het buitenland zijn gaan wonen. Daar hoor ik ook bij. Als Nederlandse instanties of bedrijven geld van je willen, dan weten ze je altijd wel te vinden. Als je vertrekt uit Nederland of van het buitenland naar een ander land vertrekt moet je je afmelden. Op je nieuwe adres meld je je aan om legaal op je nieuwe stek te gaan wonen. Dus zo moeilijk lijkt mij dat niet. Ik heb binnekort ook nog wat tegoed van deze Pensioenfondsen. Ik ben benieuwd.