Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Geld opnemen gaat geld kosten: ‘We moeten niet gedwongen worden digitaal te betalen’

Nederlandse banken rekenen steeds vaker kosten voor klanten die contant geld opnemen. Het Nibud wil dat die ‘gebruikersboete’ van tafel gaat, omdat met name ouderen en laaggeletterden hierdoor getroffen worden.

100 reacties

 • Ruben Castro

  2 weken geleden
  Mensen die hier voorstander van zijn beseffen wel dat een van de doelen hiervan het monitoren van het geld is toch? We worden nummers i.p.v. mensen op de wereld. Koop je een auto wordt je ondersteboven gescreend hoe je aan het geld komt. Van den zotte.
 • Vliegenthart

  3 weken geleden
  Het betalen met contant geld, het is het oudste wettig betaal middel, moet altijd mogelijk blijven. Daarom mogen er geen kosten worden berekend als je je eigen geld gaat pinnen bij de geld automaat. Het betalen voor je betaalrekening is al ernstig. Nog niet zo lang geleden waren een betaalrekening, overschrijfkaarten, verzendenveloppen en betaalkaarten betaalkaarten GRATIS. Het is door contant te betalen, makkelijker om goed zicht te houden op wat je nog kan besteden.
 • N.A. Buurs

  1 maand geleden
  Betalen om aan je eigen geld te komen. Wie verzint dat???
 • R Jansen

  1 maand geleden
  En de volgende stap is het verminderen van het aantal pin automaten omdat er te weinig gebruik van wordt gemaakt .....
 • L. Duijts

  1 maand geleden
  Ja zeker je houd dan meer controle over je uitgave het vlieg je zak al zo makkelijk uit als je altijd met pin betaal .
 1. Stella raakte haar huis en baan kwijt, kwam in de bijstand: ‘Ik ben alles op Facebook gaan delen’

  Stella raakte haar huis en baan kwijt, kwam in de bijstand: ‘Ik ben alles op Facebook gaan delen’

  Stella de Swart woont met haar partner en twee kinderen in Amsterdam. Ze heeft een succesvolle carrière in de modebranche en het leven lacht haar toe. Maar als haar relatie op de klippen loopt en ze haar baan verliest, verandert haar leven drastisch. Ze raakt financieel in de problemen en komt in de bijstand terecht. Momenteel werkt ze hard om daar zo snel mogelijk uit te geraken. Ze schreef er het boek Armoede krijg je gratis over.