Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Geld opnemen gaat geld kosten: ‘We moeten niet gedwongen worden digitaal te betalen’

Nederlandse banken rekenen steeds vaker kosten voor klanten die contant geld opnemen. Het Nibud wil dat die ‘gebruikersboete’ van tafel gaat, omdat met name ouderen en laaggeletterden hierdoor getroffen worden.

99 reacties

  • Sina Hogeboom

    2 maanden geleden
    Dat is Nederland overal geld uit slaan niks is meer gratis!!
  • Hageman

    8 maanden geleden
    Jammer dat ik dit artikel pas zo laat zie. Ik betaal me scheel aan de ABNAMRO voor mijn stortingen. Begin oktober je kreeg ik n brief vd bank dat zij binnen 10 dagen contact zouden opnemen ivm de nieuwe wetgeving ter controle witwassen.........ik dacht direct aan phishing en wachtte af.....werd niet gebeld. De week daarop kwam n brief met een 'geen gehoor gekregen en eventuele blokkade bankpas kon volgen'.....ik belde en de vraag was of de 3 of soms 4.000 mijn salaris was....nee netto opbrengst
  • Ruben Castro

    1 jaar geleden
    Mensen die hier voorstander van zijn beseffen wel dat een van de doelen hiervan het monitoren van het geld is toch? We worden nummers i.p.v. mensen op de wereld. Koop je een auto wordt je ondersteboven gescreend hoe je aan het geld komt. Van den zotte.
  • Vliegenthart

    1 jaar geleden
    Het betalen met contant geld, het is het oudste wettig betaal middel, moet altijd mogelijk blijven. Daarom mogen er geen kosten worden berekend als je je eigen geld gaat pinnen bij de geld automaat. Het betalen voor je betaalrekening is al ernstig. Nog niet zo lang geleden waren een betaalrekening, overschrijfkaarten, verzendenveloppen en betaalkaarten betaalkaarten GRATIS. Het is door contant te betalen, makkelijker om goed zicht te houden op wat je nog kan besteden.
  • Anoniem

    1 jaar geleden
    Betalen om aan je eigen geld te komen. Wie verzint dat???