Al dat extra coronageld op je spaarrekening laten staan? Veel mensen denken er anders over, en stoppen het in verbouwingen.
Volledig scherm
Al dat extra coronageld op je spaarrekening laten staan? Veel mensen denken er anders over, en stoppen het in verbouwingen. © Getty Images

Geld over door corona: ‘Wintersport ging niet door, dus plaatsen we zonnepanelen’

Niet uit eten, geen kaartjes voor festivals en concerten en niet twee keer per jaar op vakantie naar verre landen. Je zou zeggen dat mensen aardig wat besparen door de beperkingen van de coronamaatregelen. Toch is er ook een groep die flink geld uitgeeft. Dankzij de lage rente blijkt vooral de eigenwoningbezitter in de positie om fors te investeren in zijn bezit. „Door corona realiseren mensen zich dat thuis belangrijk is. En dat mag wat kosten.”

 1. Met deze maatregelen gaat je energiegebruik in huis fors naar beneden
  PREMIUM
  vijf vragen
  66

  Met deze maatrege­len gaat je energiege­bruik in huis fors naar beneden

  Daling van de gasprijs op komst? Daar merkt de gemiddelde Nederlander nog helemaal níets van. Nog altijd betalen huishoudens met een nieuw contract honderden euro’s per maand extra voor energie. Besparen is dus belangrijker dan ooit, zeker nu de temperaturen weer dalen. Maar hoe breng je zelf je verbruik in huis fors omlaag? En wat moet je doen als je tóch in financiële problemen komt door de hoge kosten? Vijf vragen en antwoorden.