De markt is een van de plekken waar relatief veel met contant geld wordt betaald. Kooplieden storten de opbrengst meerdere keren per week bij de bank.
Volledig scherm
PREMIUM
De markt is een van de plekken waar relatief veel met contant geld wordt betaald. Kooplieden storten de opbrengst meerdere keren per week bij de bank. © Henri van der Beek

Geldzorgen voor ondernemers: hoe komen ze veilig van hun klinkende munt af?

Ondernemers hebben steeds meer moeite met het storten van contant geld bij een bank. Door de sluiting van filialen moeten ze kilometers verder rijden. Alternatieven dichterbij vinden ze onhandig en onveilig. MKB Nederland noemt de situatie ‘zeer zorgelijk’.

  1. Groei internetverkoop niet langer door het dak

    Groei internet­ver­koop niet langer door het dak

    Het zijn zeker nog dubbele cijfers, maar een recordgroei zoals begin dit jaar zat er tijdens het tweede kwartaal niet meer in voor Europese webwinkels. In april, mei en juni spendeerden Nederlandse consumenten meer dan 800 miljoen euro bij buitenlandse webwinkels binnen de Europese Unie. Dit is bijna 17 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder, maar een stuk minder dan de 64 procent groei die tijdens het eerste kwartaal werd gehaald.