Jeff Bezos.
Volledig scherm
Jeff Bezos. © AP

Gelekte documenten: ‘Amerikaanse miljardairs betaalden amper tot geen belasting’

Meerdere Amerikaanse miljardairs hebben enkele jaren geen inkomstenbelasting betaald. Dat staat in een rapport van onderzoeksplatform ProPublica, dat dinsdag is gepubliceerd. ProPublica baseert zich op gelekte documenten van de IRS, de Amerikaanse belastingdienst.

14 reacties

 • Anoniem

  2 weken geleden
  Hans Laats. Jef Bezos laat in Nederland een superjacht bouwen van 127 m. Dat is heel veel miljoenen. Hij kan gelijke 127 miljoen belasting betalen aan de Nederlandse staat . Dat is kassa🖒
 • M. Vijn

  2 weken geleden
  Vind het niet zo interessant. Het is een beetje sensatie zoeken. Het belastingsstelsel in de US is nu eenmaal anders dan hier. Ik denk niet dat er in Amerika artikelen worden geschreven dat je hier 50% IB betaald zodra je een beetje verdient, en dan nog 21% als je het waagt het geld uit te geven.
 • Jaap Spruitenburg

  2 weken geleden
  Een zeer onwenselijke ontwikkeling maar volgens mij is dit al wel een aantal jaren duidelijk, het grote probleem is dat partijen aan de macht blijven/komen die het ene beloven en er een agenda van lobby's op na houden. Eerlijkheidshalve dient dus gezegd te worden dat politici nou ook niet altijd het betalen van belasting bevorderen, ze geven de bevolking een koekje uit de eigen trommel en strijken zelf met de eer ipv eerlijk te zijn. Eigenlijk hetzelfde als hoe deze filantropen zich beeldvormen.
 • A P

  2 weken geleden
  Wat veel mensen blijkbaar niet door hebben is dat het om amerikaanse wetgeving gaat. En in de VS is b.v.b een goed doel aftrekbaar. Het is Brazos zelfs een keer gelukt 4000 dollar terug te krijgen. Volgens de VS wetgeving is wat ze doen legaal. En Nederland ? Die staat in de top 4 van belasting paradijzen. Helaas geld dat niet voor 99,9 van de inwoners. Net als in de VS. A. Plugge
 • J.N.A. Janssen

  2 weken geleden
  Belastingen zijn ervoor om de voorzieningen op peil te houden, afhankelijk te moeten zijn van individuele weldoeners, lijkt mij niet wenselijk.