Gerard Kock (23) woont in Amsterdam, maar verhuist binnenkort naar een woning in Haarlem, die bijna tien keer zo groot is.
Volledig scherm
Gerard Kock (23) woont in Amsterdam, maar verhuist binnenkort naar een woning in Haarlem, die bijna tien keer zo groot is. © Moment Editorial/Getty Images

Gerard (23) betaalt in Amsterdam 728 euro voor 6 m2 en woont straks bijna tien keer zo groot

Hoe duur is jouw huisDe huizenprijzen stijgen de laatste jaren aan een stuk door. Studenten vinden moeilijk een kamer en starters vallen met de inkomensgrens voor sociale huurwoningen vaak buiten de boot. Maar wat betalen Nederlanders nu zoal voor hun woningen? Wij zochten het uit, en laten opvallende huurders aan het woord.

19 reacties

 • Henk Smit

  2 maanden geleden
  Lekker is dat.....dat kleine slaapkamertje heeft dis al goed 77 duizend euro opgebracht. En de verhuurder zegt: ja jonge das lekkur vurdiene ju he he he en ik hoef er helemaal voor te doen. Op de vrije markt geldt kennelijk dat geld verdienen vooral een kwestie is van hoe trek ik een ander erin. Oh pardon de verhuurder noemt het zijn kansen benutten. Om goed geld te verdienen moet je blijkbaar tamelijk gewetenloos zijn. Dat dit allemaal zo maar kan.
 • John Fender

  2 maanden geleden
  De huizenmarkt is overspannen. Dat zijn ook veel kopers..
 • Paulus de Mos

  2 maanden geleden
  Jan Schreuder . Ze moeten dan maar gratis weggegeven worden of zo ? Prijzen van huizen worden door niets anders bepaald dan vraag en aanbod ,niet door de VVD niet door de projectontwikkelaars niet door de banken ,de lage rente zorgt ervoor dat men goedkoop kan lenen en het beperkte aanbod t.o.v de grote vraag zorgt ervoor dat je dat wel moet doen ook Stijgt de rente dan zakt de prijs weer ,lood om oud ijzer je maandlasten blijven hetzelfde
 • Ute Nijenhuis

  2 maanden geleden
  Peter de Groot suggereert als je 1250 euro kan betalen waarom koop je dan niet., Nou ,Peter de Groot, dat is nu het probleem in Nederland, de koopprijzen zijn niet meer normaal te noemen en de banken groeien niet mee met de koopprijs. Dat is wat je noemt scheefgroei zowel voor de huur als voor de koopsector. Bij ons zijn verscheidene huizen binnen 1 jaar met ruim 100.000 overboden ten opzichte originele koopprijs uit 2005.
 • Jan Schreuder

  2 maanden geleden
  Huizenhandel zou hoedanook illegaal moeten worden. Concurrentie over een dak boven je hoofd is te gek voor woorden.