Een leerkracht aan het werk.
Volledig scherm
Een leerkracht aan het werk. © Jan Stads / Pix4Profs

Goed nieuws voor leerkrachten en andere ambtenaren, pensioenen fors omhoog

Voor het eerst in jaren krijgen gepensioneerden in Nederland geld erbij. ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland, verhoogt de pensioenen met bijna 12 procent. De pensioenen voor de metaal- en technologische industrie gaan vanaf januari omhoog met 6,2 procent, aldus pensioenfonds PME.

47 reacties

 • Janny Staal

  1 dag geleden
  Ik zit bij recreatie en krijg er niets bij al 12jaar pensioen nog nooit een verhoging gehad
 • J. Bijsterveld

  2 dagen geleden
  Klein rekkensommtje. Volgens het ABP is mijn pensioenpot meer dan 6 ton. Ik krijg 30.000 duizend pensioen per jaar. Ik leef gemiddeld nog 20 jaar. Dan is het geld op. Echter.Gemiddeld rendement van 7% is 42.000 per jaar. Dus na die twintig jaar is mijn pensioenpot nog 250.000 gegroeid. Wie krijgt dit geld?
 • R. Schigt

  2 dagen geleden
  @Anneke Scherpenberg; Klopt, moet UWV zijn. Had gisteren wat papieren door de shredder gehaald, daar zaten ook nog oude stukken van het GAK en UWV bij. Vandaar mijn miskleun.
 • Hans Phitphan

  2 dagen geleden
  @ M. Kok,dat is leuk om te horen,dank je wel, maar als je de reacties leest, is het weer kommer en kwel, krijgen we een verhoging had het weer meer moeten zijn, ook vergelijkingen van appels met peren,wees toch eens een keer tevreden!!! Loop niet altijd zo te klagen, Zou er 1 klager bij zijn die WEET wat hij zelf aan zijn pensioen ( heeft ) betaald????
 • Hans Phitphan

  2 dagen geleden
  @ R. Schigt, Niet zo maar iets roepen, ik heb een paar jaar voor mijn pensioen voor een uitzendbureau gewerkt, en daar wel zeker een klein beetje pensioen opgebouwd, dus blijkbaar zit er ook verschil in uitzendbureaus, het salaris is weinig, dus je bouwt ook niks op,maar eenmalig uit laten betalen,toch een paar honderd euri, niet veel,maar meer dan niks