BMX'er Niek Kimman bijt op zijn gouden medaille.
Volledig scherm
PREMIUM
BMX'er Niek Kimman bijt op zijn gouden medaille. © Pim Ras Fotografgie

Goud! Belastingdienst pikt graantje mee van elke olympische medaille

MedaillebonusBij elke olympische medaille voor een Nederlandse sporter klapt de fiscus mee. De sporter kan het verdiende geld niet zomaar in zijn of haar zak steken.

52 reacties

 • J. Nederpelt

  1 jaar geleden
  Er is maar een grootverdiener aan de spelen, de belastingdienst, (in de volksmond ook wel de Blunderfabriek) genoemd. Zonder enige inzet of prestatie de grootste verdiener.
 • Claudia Reimering

  1 jaar geleden
  Ik vind het een prima stuk van dhr Brink en kan het mij er helemaal in vinden. Topsporters hebben ook een carrière nadat het sporten op houdt op hoog niveau. Laat die mensen, na alle tijd, energie en gelden die ze er in hebben moeten steken, svp een appeltje voor de dorst kunnen opbouwen. Voor de toekomst na je sportcarrière!
 • jan van Blitterswijk

  1 jaar geleden
  De atleten krijgen een uitkering met welke zij in hun dagelijks onderhoud kunnen voorzien. Dit is belastinggeld dat loopt via het Ministerie van VWS. Sporters of niet, als er extra wordt verdient gelden voor hun de zelfde regels als voor ieder ander.
 • Aad van Ballegooijen

  1 jaar geleden
  Sporters trainen jaren en gebruiken vaak speciaal voedsel en drankjes. Ook schaffen ze vaak speciaal trainings materiaal aan en maken ze reiskosten e.d. Dus dat zou sowieso aftrekbaar moeten zijn. Willem Alexander, Maxima en hun kinderen betalen geen belasting, maar staan wel te juichen als de Nederlandse sporters spelen en zijn trots als er door de Nederlandse sporters gewonnen wordt. Deze sporters zetten vaak Nederland positief op wereldkaart, dus gun deze sporters toch wat geld.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  De belastingdiensr pikt OVERAL bijna de helft van je graantjes mee. En met het geld wat overblijft word ook nog elke aankoop van een hoop graantjes meegepikt. Y Dolman